Japan Naoshima moderne kunst 6 dagen

Er zijn verschillende kleine eilandjes in de smalle binnenzee van Japan, die bezaaid zijn met moderne kunst. Deze eilanden zijn één van de meest culturele gebieden van Japan. De Benesse Corporation heeft hier verschillende moderne kunst musea en kunstprojecten gerealiseerd. Eens in de drie jaar wordt hier ook de Setouchi Triennale moderne kunstmanifestatie gehouden. In deze Japan Naoshima moderne kunst bouwsteen kunt u genieten van deze moderne kunsten tijdens uw bezoeken aan de eilanden Shodoshima, Naoshima, Teshima en Inujima.

Deze Japan Naoshima moderne kunst Bouwsteen geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Japan rondreis Naoshima bouwsteen moderne kunst

Japan Naoshima moderne kunst 6 dagen

Dag 1 Op kunstreis door de binnenzee
Vanuit Okayama neemt u de bus en de ferry naar het eiland Inujima. Inujima is een charmant eilandje dat klein genoeg is om te voet te verkennen. Ga hier zeker het Inujima Seirensho Art Museum bekijken. Dit is een museum gebouwd in en van een ruïne van een raffinaderij uit het begin van de 20ste eeuw. De donkere bakstenen, vervallen schoorsteen en overwoekerde energiecentrale vormen een sfeervol decor voor de hier gehuisde kunst. U kunt vervolgens door het kleine dorpje wandelen op zoek naar de kunstinstallaties die her en der tussen de gewone gebouwen te vinden zijn. Na deze eerste kennismaking met de eilandjes in de binnenzee neemt u de ferry naar Shodoshima. Shodoshima heeft twee dorpjes waar de meeste van de eilandbewoners wonen.
In Tonosho, het andere dorp, ligt de smalste zeestraat ter wereld, Dobuchi Strait. De bewoners zijn ontzettend trots op hun vermelding in het Guiness Book of Records en hebben de zeestraat van slechts 9,93 meter met bijzondere architectuur benadrukt. U overnacht op Shodoshima in een hotel of traditionele minshuku.

Dag 2 Rotstempels en soyasaus op Shodoshima
Shodoshima is het grootste eiland van de groep. Wanneer u de Kankakei Kloof bezoekt kunt u er wellicht een paar tempels van de mini 88 tempel route bekijken. De kloof is één van de drie mooiste van Japan en ligt in het binnenland van Shodoshima, in het Setonaikai National Park. Een kabelbaan loopt voor een groot deel door deze kloof, waardoor het bezichtigen erg gemakkelijk gaat.
Voor vanmiddag staat Teshima op het programma. De belangrijkste attractie hier is het Teshima Art Museum, ontworpen door Ryue Nishizawa. In dit museum is het indrukwekkende Matrix van Rei Naito te beleven. In dit werk wordt u omgeven door een zen-sfeer; in een betonnen constructie komen constant waterdruppels naar de oppervlakte en lopen in patronen door de ruimte.
Aan het eind van de dag neemt u de ferry terug naar Shodoshima.

Dag 3 Takamatsu
U neemt de ferry vanuit Shodoshima naar Takamatsu, de thuisbasis van het werk van beroemde kunstenaars als Tekeshi Kawashima en Isamu Noguchi, en architecten als Kenzo Tange en Tadao Ando. Breng eens een bezoek aan het Kagawa museum vlakbij de haven. Dit museum is een zowel een historisch museum als een kunstmuseum.
Het Takamatsu Art Museum heeft meer dan 1600 kunstwerken op basis van 3 categorieën: ‘’Post-war Contemporary Japanese art’’, ‘’kunst in de 20e eeuw’’ en ‘’kunsten van Kagawa’’. Hun Contemporary art collectie is één van de beste in Japan in termen van kwaliteit en volume.

Dag 4 Overnachten in een museum op Naoshima
Vandaag neemt u de ferry naar Naoshima waar u kunt beginnen het Benesse House te bezoeken. Dit museum hotel bestaat uit een aantal verschillende gebouwen, elk met hun eigen unieke kamers en kunstwerken. Een aantal van deze werken is alleen te bezichtigen voor gasten van het hotel, die 24 uur per dag toegang hebben. Buiten het museum is echter ook genoeg te zien: er zijn zo’n twintig werken verspreid over de grasvelden en stranden rond het Benesse House, waaronder de iconische pompoen van Kusama Yayoi.
U kunt ook naar het Chichu Art Museum, een klein maar fijn museum met werken van Claude Monet, James Turrell en Walter De Maria. Het museum is zelf eigenlijk ook een kunstwerk en is voor het grootste deel onder de grond in een heuvel gelegen. De kunstwerken binnen worden uitsluitend belicht door natuurlijk licht van buiten, waardoor de omgeving en het weer invloed hebben op de kunstervaring.
In de avond geniet u van een Frans of Japans diner en een mooi uitzicht vanuit uw kamer; over het eiland, de bijzondere architectuur of natuurlijk de zee.

Dag 5 Naoshima
Vandaag kunt u aan de oostkust van Naoshima enkele laatste werken bekijken. In het dorpje Honmura zijn verscheidene huizen, werkplaatsen en heiligdommen omgebouwd tot installatiekunstwerken. Aan de buitenkant is dit niet te zien en vallen de gebouwen niet op. Binnen zijn er echter allerlei werken tentoongesteld van kunstenaars en architecten uit voornamelijk Japan.
Het Ando Museum, tevens in Honmura, is genoemd naar de architect Ando Tadao, die een groot deel van de architectuur op Naoshima op zijn naam heeft staan. Daar gaat de tentoonstelling binnen dan ook over. De traditionele buitenkant en bijzondere binnenkant van Ando’s stijl gemengd met traditionele elementen, creëren hier een bijzonder geheel.

Dag 6 Naoshima
Als afsluiter kunt u I Love Yu bezoeken. Dit is een combinatie van een kunstwerk en een sento (badhuis). De titel is een grapje: ‘yu’ betekent namelijk ‘heet water’ in het Japans. Het complex is ontworpen door Otake Shinro en is bezaaid met kunstwerken. Niet alleen wanneer u ontspant in het warme water kunt u deze bewonderen, maar ook in de entree, kleedkamers en toiletten. Vandaag verlaat u Naoshima en eindigt deze bouwsteen. U kunt uw rondreis vervolgen met de ferry naar Ueno.

Japan Naoshima moderne kunst 6 dagen

De prijs voor deze 6 daagse moderne kunst bouwsteen is € 570,– per persoon op basis van twee personen in 3 sterren hotels.

Deze bouwsteen is ook te boeken met 4 sterren hotels en het Benesse House voor € 1.160,– per persoon op basis van 2 personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen variëren.

De prijs is inclusief :
– vijf overnachtingen inclusief ontbijt.
– vijf overnachting in westerse hotels.
– twee keer diner op basis van 3 sterren hotels.
– twee keer extra diners bij verblijf in het Benesse House.
– Instructies en informatiepakket.

Exclusief:
– Transport per locale bus.
– Transport per ferry (ongeveer €30, p.p. voor alle ferry’s)
– Gids en/of entreegelden.
– Overige maaltijden.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Japan rondreis Naoshima bouwsteen moderne kunst
Japan rondreis Naoshima bouwsteen moderne kunst
Japan reis Naoshima moderne kunst bouwsteen
Japan reis Teshima Naoshima bouwsteen moderne kunst
Naoshima bouwsteen ferry