Noto Hanto, 3 dagen

Ontdek het authentieke schiereiland Noto. Hier kunt u kilometers lang over het strand rijden. Vervolgens bezoekt u de visserdorpjes langs de ruige rotskust en de beroemde ochtendmarkt in Wajima. Natuurlijk even ontspannen in de onsen.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Japan reis Noto Hanto iki Travels bouwsteen

Ontdek het authentieke schiereiland Noto, 3 dagen 2 nachten

Kanazawa is een middelgrote stad tussen de zee en de Japanse Alpen in, hierdoor heeft de stad een gematigd klimaat met de bergen aan de horizon. In Kanazawa zijn een authentieke geisha-buurt en samurai-buurt te bezoeken. In de oude geisha huizen kunt u tegenwoordig heerlijk dineren in de sfeervolle restaurants, die nu in deze huizen gevestigd zijn. Het stadspark in het centrum van Kanazawa staat bekend als één van de mooiste parken van Japan. Naast het park ligt het kasteel van Kanazawa en het fraaie ronde gebouw van het 21 eeuw museum met interessante moderne kunst.

De volgende morgen haalt u de huurauto op bij de Toyota dealer. U heeft van ons instructies ontvangen voor de bediende van de autohuur service. De bediende programmeert alle gegevens in het navigatiesysteem en u kunt op weg.

Nadat u het stedelijk gebied van Kanazawa heeft verlaten slaat u links af het strand op. Dit strand is zo hard dat zelfs vrachtwagens hier over het strand kunnen rijden.

Racen over het strand

Voor kilometers scheurt u over het strand en het is gewoon jammer als u weer het asfalt op moet. Deze teleurstelling is maar van korte deur, want hier begint een schitterende bergachtige weg langs de kustlijn. Aan de rechterkant vindt u de dennenbossen en vissersdorpjes en aan de linkerkant de woeste zee en de steile rotsblokken, die de kust vormen. Af en toe afgewisseld met een haventje met kleine vissersbootjes.

In het begin van de middag arriveert u in Wajima, de hoofdstad van Noto. Al is het geen stad te noemen. Het is een gemoedelijk klein dorpje.

In de middag bezoekt u de Sojiji Soin Zen tempel. Een enorme tempel midden op het platte land. Deze tempel en de tuin zijn uniek en een begrip op het hele schiereiland en omgeving.

In uw ryokan wacht een heerlijk diner en een natuurlijke onsen (warm bad).

Ochtendmarkt van Wajima

De volgende ochtend bezoekt u de ochtendmarkt in Wajima waar oude vrouwtjes super verse vis en zeewier verkopen. Wajima is beroemd om zijn lakwerk. In de winkels rond de markt kunt u houten doosjes, spiegels en andere gebruiksvoorwerpen beschildert met een kunstige laklaag kopen. Deze lak wordt met de hand aangebracht en bestaat uit tientallen laagjes.

Na de markt vervolgt u de kustlijn. U ziet hoe de rijstvelden trapsgewijs tegen de berg aan gebouwd zijn en u eindigt deze route bij enkele traditionele houten woningen op het uiterste puntje van het schiereiland.

U vervolgt uw weg langs de oostkant en onderweg komt u langs een groot natuurlijk onsen gebied waar u nogmaals van een heerlijke spa kunt genieten. Afhankelijk van uw eigen tempo komt u in de loop van de dag terug in Kanazawa.

Terug in Kanazawa, de ninja tempel

Hier gaat u de mooie schone en sfeervolle markt bezoeken. Probeer eens een paar gegrilde stokjes van vlees of vis (yaki tori ) bij één van de vele kraampjes. Een aanrader is een bezoek aan de Ninja tempel. Deze tempel heeft eigenlijk niets met ninja’s te maken, maar de monniken moesten zich vaak verdedigen tegen vijanden vanwege het kasteel naast de tempel. Tijdens de rondleiding leert u alles over vluchtwegen, geheime deurtjes en andere trucs.

De prijs voor een 3 daagse trip naar Noto Hanto is € 350,- per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen varieren. De prijs is inclusief : twee dagen autohuur, twee overnachtingen inclusief ontbijt en een diner in Wajima.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Japan reis Noto Hanto iki Travels bouwsteen
Japan reis Noto Hanto iki Travels bouwsteen
Japan reis Noto Hanto iki Travels bouwsteen
Japan reis Noto Hanto iki Travels bouwsteen
Japan reis Noto Hanto iki Travels bouwsteen
Japan reis Noto Hanto iki Travels bouwsteen