Okinawa, 5 dagen

Een azuurblauwe zee en hagelwitte stranden. Okinawa is het strandparadijs van Japan waar bijna altijd de zon schijnt en het hele jaar tropische temperaturen zijn. Voor de kust liggen schitterende koraalvelden en Okinawa is dan ook uitstekend geschikt voor duiken en snorkelen.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Japan Okinawa traditionele kleding

Okinawa, 5 dagen, 4 nachten

Een azuurblauwe zee en hagelwitte stranden. Op Okinawa schijnt bijna het hele jaar de zon en komt de temperatuur nooit onder de 20 graden. Het eiland maakt onderdeel uit van de Nansei Shoto ofwel de Zuidwestelijke Eilandengroep en ligt tussen Kyushi en Taiwan in de Oost Chinese Zee.

De internationale invloeden op de eilanden en de keuken

Deze eilandengroep was vroeger een zelfstandig koninkrijk dat nauwe banden onderhield met China, Korea en Japan. In die tijd heette de eilandengroep de Ryukyu Archipel. De naam werd veranderd in Okinawa toen de Meiji regering van Japan, eind 19e eeuw, het koninkrijk annexeerde. Gedurende vele eeuwen streken groepen mensen uit China, Japan, Korea en Indonesie neer op de vruchtbare eilanden en vormden de Ryukyu cultuur. Dat is niet alleen te merken aan de mentaliteit, maar ook aan de keuken.

Een bezoek aan Okinawa is ook een culinair feestje. Er valt echter nog meer te genieten. Naha is de bruisende hoofdstad met zijn vele restaurantjes, winkeltjes en barretjes in de beroemde Kokusaidori. Bezoek ook het oude Shuri paleis dat u een inkijkje geeft in de oude Ryukyu geschiedenis.

Gevechten door de eeuwen heen

Ongeveer 500 jaar geleden werd wapenbezit op de Ryukyu eilanden door de regering verboden. Het dwong de bevolking tot het ontwikkelen van een vorm van zelfverdediging zonder wapens. Zo werd, mede onder invloed van de Chinese gevechtskunst die al eeuwen lang bestond, het huidige karate ontwikkeld. Naar het zuiden vindt u een aantal indrukwekkende oorlogsmonumenten die herinneren aan de felle gevechten uit de tweede wereldoorlog.

Geniet van de prachtige landschappen langs de kust op het eiland en bezoek ook de diverse prachtige tropische tuinen die het eiland rijk is. Okinawa is een heerlijke sub-tropische bestemming om uw vakantie in Japan nog een paar dagen te verlengen of om mee te beginnen.

De prijs voor een 5 daagse trip naar Okinawa is vanaf € 610,- per persoon op basis van twee personen.

Prijs van deze reis:

De prijs voor deze 5 daagse reis op Okinawa is € 610,- per persoon op basis van twee personen.

In juli en augustus dient u rekening te houden met een prijs van € 870,- per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen en de beschikbaarheid variëren.

De prijs is inclusief : vier overnachtingen inclusief ontbijt

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Japan Okinawa strand
Japan Okinawa koninklijk paleis
Okinawa aquarium Walvishaaien
Okinawa strand Japan
Okinawa Strandvakantie Japan