Pelgrimstocht Shikoku, 5 dagen

De 88 tempelroute is verreweg de bekendste pelgrimsroute van Japan. De grote Zen meester Kobo Daishi heeft de 1400 km lange route langs de 88 tempels als eerste lopend afgelegd om verlicht te worden.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Japan wandeltochten iki Travels

5 Daagse pelgrimstocht. De beroemde 88 tempel route.

Dag 1 Tokushima

Het eiland Shikoku is beroemd vanwege een 1400 kilometer lange pelgrimsroute. Al eeuwen lang maken mensen langs de vele tempels op het eiland een pelgrimstocht in navolging van Kobo Daishi de stichter van het Shingon Zen Boeddhisme. In de negende eeuw maakte hij een tocht langs alle 88 tempels op de route.

In Tokushima neemt de lokale boemel naar het Bando station bij Naruto en vandaar loopt u naar de Ryozenji tempel. Dit is tempel nummer 1 op de route en tevens de eerste plek waar u overnacht.

Bij Naruto is het ook mogelijk te gaan kijken naar de enorme draaikolken hier in de smalle zeestraat tussen de Inlandse Seto zee en de Stille Oceaan. Net als bij het Nauw van Calais perst zich een enorme watermassa door deze zeestraat bij eb en vloed die deze stromingen en draaikolken veroorzaken.

Dag 2 Tempel 1 t/m 7

Deze dag loopt u ongeveer 15 kilometer van tempel 1 Ryozenji tempel via de andere tempels naar tempel nummer 7. De Jurakuji tempel is de plaats waar jullie overnachten. Het is een prachtige tempel en de monniken zijn zeer bereidt om een rondleiding te geven.

Dag 3 Tempel 8 t/m 11

Vandaag een tocht van bijna 20 kilometer via tempel 8, 9 en 10 naar Tempel 11, de Fujiidera tempel (Wisteria Tempel). Jullie overnachten in de buurt van deze tempel in een Ryokan. De Fujiidera tempel is de eerste tempel op de route ten Zuiden van de Yoshino rivier. Tijdens de Edo periode veranderde de tempel in een Zen tempel en samen met nog twee andere zijn het de enige Zen Tempels van de 88 tempels op Shikoku eiland.

Dag 4 Tempel 12

De route van de Fujiidera tempel naar de Shozanji Tempel (12) wordt ook wel de “pelgrimkiller” genoemd en is ongeveer 13 kilometer. Het is het zwaarste stuk naar boven door de ruige bergen maar zeer de moeite waard. De mooie tempel wordt omringd door enorme cederbomen. Een mooie plek om te overnachten.

Dag 5 Tempel 13

De route naar de Dainichiji tempel (13) is 22 kilometer en gaat alleen maar bergafwaarts door de prachtige bossen. Een makkie na de tocht van gisteren. Ook in deze tempel kan men overnachten maar een hotel en de verleidingen van allerlei restaurantjes in Tokushima behoort ook tot de mogelijkheden.

De prijs voor deze 5 daagse tocht is € 375,– per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen variëren.

De prijs is inclusief :
– 4 overnachtingen in traditionele tempels en/of minshuku’s.
– Vier keer ontbijt, vier keer diner.
– Instructies en informatiepakket.

Exclusief:
– Transport per locale bus.
– Gids en/of entreegelden.
– Overige maaltijden.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

88 Tempel Route Shikoku bord
88 Tempel Route Shikoku wandelaars
88 Tempel Route Shikoku Pelgrimstocht
Pelgrims Shikoku Japan 88 tempel