Sakura lentebloesem reis Japan, 21 dagen

 

Sakura lentebloesem reis Japan

Fukuoka – Nagasaki – Mount Aso – Usuki – Hiroshima – Kyoto – Takayama – Matsumoto – Nagano – Yudanaka – Tokyo

Sakura betekent Kersenbloesem in het Japans en bij het zien van deze prachtige bloesems wordt iedereen blij in Japan, want de winter is voorbij. Maar ook zonder kersenbloesems is het een sfeervolle complete rondreis.

  • Lente zonnetje in Nagasaki
  • Feest in het park in Kyoto
  • Sake tijdens sakura lunch in Tokyo

Deze individuele reis Japan op maat is te boeken vanaf € 2.590,- inclusief transport, hotels en ontbijt.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

sakura lentebloesem reis Japan kaart iki Travels

japan Kyoto kersenbloesem

Japan Kyoto kersenbloesem tuin

Japan kyoto Kimono dames

japan Lentebloesem reisbegeleiders

 

Sakura lentebloesem reis Japan van dag tot dag

Dag 1 Vertrek uit Amsterdam

Dag 2 Aankomst Fukuoka
Fukuoka is de grootste stad van het Zuidelijk eiland Kyushu. De havenstad is modern en fungeert al sinds de 7e eeuw als een van de toegangspoorten naar het Aziatische vasteland. Seoul in Zuid-Korea is dichterbij dan Tokyo. Hier maken we kennis met moderne Japanse winkelcentra zoals Hakata met zijn kanalen en fonteinen en gaan we proeven van de Japanse keuken langs de boulevard van de Naka rivier met al zijn barretjes en restaurants.

Dag 3 Fukuoka
Zeer de moeite waard is een trip naar Dazaifu. Een half uurtje met de trein vanaf Fukuoka. Het stadje werd in de zevende eeuw gesticht en diende eeuwenlang als administratief centrum voor het eiland Kyushu. Indrukwekkend is de oude Tenmangu Schrijn die dateerd uit de tiende eeuw.

Dag 4 Fukuoka – Nagasaki
In twee uur reist u naar de havenstad Nagasaki. Het vroegere eilandje Deshima in de haven van Nagasaki was de enige plaats in Japan waar buitenlanders mochten verblijven van 1642 tot 1853. Alle barakken en huizen uit die tijd (17e eeuw)zijn weer gerestaureerd en geven een goed beeld hoe de Nederlanders daar destijds werkten en woonden.

Dag 5 Nagasaki
Japan is het enige land waar ooit atoombommen tegen zijn gebruikt. De verschrikkingen worden duidelijk in het Atomic Museum. In het Glover park staan heel veel oude Engelse koloniale huizen en tuinen van de laatste helft van de 19e eeuw, waaronder het huis van Madam Butterfly. Vanuit het park heeft u een prachtig uitzicht op de haven en de stad.

Dag 6 Nagasaki – Mount Aso
De krater van Mount Aso, genaamd het dal van Aso-san is de grootste (18 bij 24 km) vulkanische krater ter wereld. Een van de later ontstane kraters in dit dal is vulkanisch actief. Rookpluimen komen u tegemoet en u kunt de zwavel ruiken. Er zijn diverse wandelroutes en het is ook mogelijk om vanaf de krater naar het plaatsje Aso te lopen. Daarna is het heerlijk genieten in een bad in uw ryokan.

Dag 7 Mount Aso – Usuki homestay
Usuki is bekend van de Usuki Sekibutsu, de grot met tientallen stenen Boeddhabeelden. Zeldzaam in Japan omdat de meeste beelden van hout of metaal zijn. U kunt hier de vroegere residenties bezoeken vandiverse Samurai families uit de Edo periode. Maar deze plaats is het meest uniek doordat u bij een Japanse familie thuis logeert.

Dag 8 Usuki – Hiroshima
De supersnelle Shinkansen (Bullet train) brengt u in drie uurtjes naar Hiroshima. Ook deze havenstad is bekend vanwege de atoombom die de Amerikanen gebruikten aan het eind van de oorlog. Alles wat u ziet in deze stad is jonger dan 63 jaar. Ook de Shukkeien tuin, die al bestaat sinds 1620, is meerdere keren verwoest geweest maar haar diverse miniatuur landschappen zijn ieder seizoen een feest voor het oog.

Dag 9 Hiroshima – Miyajima – Hiroshima
Na de lokale trein gaat u met een veerbootje naar Miyajima. Het eilandje Miyajima wordt door de japanners gezien als een van de drie mooiste plekjes in Japan. Op het eiland staat de Itsukushima Schrijn met zijn grote Grand Torii (poort) in zee. De kans is groot dat u hier getuige kan zijn van een Japanse bruiloftsceremonie. Zeer indrukwekkend is de Senjokaku hal, gebouwd in 1587. De letterlijke betekenis in het Japans is “Paviljoen van de 1000 Tatamimatten”.

Dag 10 Hiroshima – Kyoto
Hoe veel dagen je ook in Kyoto verblijft, de tijd is altijd tekort. Van het jaar 794 tot 1868 was de stad de hoofdstad van Japan en de residentie van de Keizerlijke familie. Vanwege haar historische waarde werd tijdens WO II besloten om de stad niet te bombarderen.

Dag 11 Kyoto
Een bezoek aan het Nijo kasteel geeft een beeld over hoe de Shogun leefde en zijn ondergeschikten ontving. Het kasteel, met zijn wanden, panelen en poorten gedecoreerd met Chinese schilderingen is indrukwekkend en zeker ook bedoeld om de vroegere gasten schrik aan te jagen.

Dag 12 Kyoto
Ga zeker naar het dak van het Centraal Station van Kyoto. Het trappenhuis is groots en het uitzicht over Kyoto ook. De hele stad is omringd door bergen en daar zijn de mooiste Tempels en Schrijnen gesitueerd.

De Kiyomizudera tempel (letterlijk “puur water tempel”) in de Oostelijke bergen bestaat al sinds 780 en behoorde tot de Hosso sekte, een van oudste boeddhistische sekten van Japan. Een van mooiste Schrijnen vindt u in het Zuiden van Kyoto. De Fushimi Inari Schrijn heeft duizenden rode Torii poortjes over de vele paden die zich door de bossen kronkelen op de Heilige berg Inari.

Dag 13 Kyoto – Takayama
Eerst de Shinkansen naar Nagoya en dan met een panoramatrein dwars door de Japanse Alpen naar het oude stadje Takayama. Vanwege het vele kostbare hout uit de regio en de bewoners die het hout konden bewerken stond de stad onder rechtstreeks bewind van de Shogun in de Edo periode. Het Takayama Jinya complex dateert uit die tijd en was tot 1969 in gebruik als stadhuis.

Dag 14 Takayama
Zowel in de lente (14 en 15 april) als in de herfst (9 en 10 oktober) is er het Takayama festival in het oude centrum. Het behoort tot de drie mooiste festivals van Japan naast het Gion festival in Kyoto en het Chichibu festival in Chichibu. Duizenden mensen uit heel Japan komen naar de festivals en de beste hotels zijn maanden van te voren volgeboekt.

Dag 15 Takayama – Matsumoto
Twee uur doet de highway bus er over door de Alpen naar het plaatsje Matsumoto. Hier staat een van de beroemdste kastelen van Japan. Het is groot, dateert uit 1592 en is nog helemaal in originele staat. De Wasabi liefhebbers onder ons moeten zeker naar de grootste plantage van Japan en proeven van de verse Wasabi, Wasabi bier, Wasibi crackers, Wasabi Currie en Wasabi chocolade.

Dag 16 Matsumoto – Nagano homestay
Het verschil tussen de drukke supermoderne steden en de rust op het Japanse platteland is onvoorstelbaar. Met oprechte gastvrijheid wordt u door een heel aardig echtpaar ontvangen. Als u het leuk vindt, kunt u een middagje meehelpen op de boerderij en natuurlijk zet moeder haar lekkerste gerechten op tafel.

Dag 17 Nagano homestay – Yudanaka
Al honderden jaren is Yudanka een beroemd hot spring resort. Voor mensen die haast hebben om te gaan badderen er is zelfs een badhuis in het treinstation. In de buurt is ook het sfeervolle Shibu Onsen met zijn hete bronnen en u kunt hier verblijven in een traditionele Japanse ryokan waarvan sommigen 400 jaar oud zijn. Hier kunt u ook gaan kijken naar de beroemde Makaki apen die zich in de winter lekker opwarmen in de hete bronnen.

Dag 18 Yudanaka – Tokyo
Een reis van drie uur met de Shinkansen, dwars door de bergen, brengt u naar Tokyo. De hoofdstad van het Land van de Rijzende Zon heeft geen welstandcommissie en iedereen bouwt naar goeddunken. Afhankelijk van de financiën worden de meest futuristische complexen gebouwd naast oude tempels, parkjes of oude buurten met huisjes van een hoog. Daar tussendoor kronkelt weer een snelweg of komt een metrolijn boven. Een stad vol dynamiek.

Dag 19 Tokyo
Asakusa is een oude wijk in het centrum Tokyo en vooral beroemd vanwege de eeuwenoude boeddhistische Senso-ji tempel. Staat u op het plein voor de tempel en kijkt u naar rechts dan ziet u op korte afstand heel dominant de nieuwe Skytree. Met zijn hoogte van 634 meter is het de hoogste los staande televisietoren ter wereld. Een minuutje met de metro en u kunt op 450 meter hoogte gaan genieten van het uitzicht over Tokyo en in de verte Mount Fuji zien liggen.

Dag 20 Tokyo
De meest prachtige winkels vindt u in de buurten Ginza en Roppongi. Ieder gevestigd bedrijf heeft er zijn flagship stores. In het Sony gebouw zijn de nieuwste technologische snufjes te bewonderen maar u kunt ook een fantastisch mooie Japanse kimono aanschaffen. Prijzen variëren van € 500,– tot de waarde van een vette Audi. Het Edo-Tokyo museum is zeer interessant en geeft een beeld van hoe de stad zich ontwikkelde van ongeveer 250 jaar terug tot de 50er jaren van de vorige eeuw.

Dag 21 Tokyo – Amsterdam

japan Kyoto kersenbloesem

Japan Kyoto kersenbloesem tuin

Japan kyoto Kimono dames

japan Lentebloesem reisbegeleiders

japan Matsumoto kasteel

Tokyo Tempel festival

Tohoku festival outfit

japan Tokyo Ueno park

Geisha in Gion Kyoto Japan

Matsumoto Kasteel Japan

 

Sakura lentebloesem reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Vertrek uit Amsterdam
Dag 2 Aankomst Fukuoka
Dag 3 Fukuoka
Dag 4 Fukuoka – Nagasaki
Dag 5 Nagasaki
Dag 6 Nagasaki – Mount Aso
Dag 7 Mount Aso – Usuki homestay
Dag 8 Usuki – Hiroshima
Dag 9 Hiroshima – Miyajima – Hiroshima
Dag 10 Hiroshima – Kyoto
Dag 11 Kyoto
Dag 12 Kyoto
Dag 13 Kyoto – Takayama
Dag 14 Takayama
Dag 15 Takayama – Matsumoto
Dag 16 Matsumoto – Nagano homestay
Dag 17 Nagano homestay – Yudanaka
Dag 18 Yudanaka – Tokyo
Dag 19 Tokyo
Dag 20 Tokyo
Dag 21 Tokyo – Amsterdam
japan Kyoto kersenbloesem

Japan Kyoto kersenbloesem tuin

Japan kyoto Kimono dames

japan Lentebloesem reisbegeleiders

 

Prijs van de Sakura lentebloesem reis

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 2.590,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

 

€  2.590,–    *** hotels eenvoudige accommodaties
€  3.130.,–   **** hotels comfortabele 4 sterren hotels
€  4.270,–   ***** hotels  luxe 5 sterren hotels

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– 4 x Diners in respectievelijk Mount Aso, Usuki, Nagano en Yudanaka.
– Alle treintrajecten zoals beschreven in de reis inclusief de snelle Shinkansen.
– Een Japan Railpass voor 14 dagen.
– Uitgebreide informatiemap met kaarten en vertalingen.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Japan.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Overige maaltijden.
– entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Veerboten, lokale bussen en metro.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

japan Kyoto kersenbloesem

Japan Kyoto kersenbloesem tuin

Japan kyoto Kimono dames

japan Lentebloesem reisbegeleiders

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

japan Kyoto kersenbloesem

Japan Kyoto kersenbloesem tuin

Japan kyoto Kimono dames

japan Lentebloesem reisbegeleiders

japan Matsumoto kasteel

 

Sakura lentebloesem reis Japan, 21 dagen

 

Sakura lentebloesem reis Japan

Fukuoka – Nagasaki – Mount Aso – Usuki – Hiroshima – Kyoto – Takayama – Matsumoto – Nagano – Yudanaka – Tokyo

Sakura betekent Kersenbloesem in het Japans en bij het zien van deze prachtige bloesems wordt iedereen blij in Japan, want de winter is voorbij. Maar ook zonder kersenbloesems is het een sfeervolle complete rondreis.

  • Lente zonnetje in Nagasaki
  • Feest in het park in Kyoto
  • Sake tijdens sakura lunch in Tokyo

Deze individuele reis Japan op maat is te boeken vanaf € 2.590,- inclusief transport, hotels en ontbijt.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

sakura lentebloesem reis Japan kaart iki Travels

Sakura lentebloesem reis Japan van dag tot dag

Dag 1 Vertrek uit Amsterdam

Dag 2 Aankomst Fukuoka
Fukuoka is de grootste stad van het Zuidelijk eiland Kyushu. De havenstad is modern en fungeert al sinds de 7e eeuw als een van de toegangspoorten naar het Aziatische vasteland. Seoul in Zuid-Korea is dichterbij dan Tokyo. Hier maken we kennis met moderne Japanse winkelcentra zoals Hakata met zijn kanalen en fonteinen en gaan we proeven van de Japanse keuken langs de boulevard van de Naka rivier met al zijn barretjes en restaurants.

Dag 3 Fukuoka
Zeer de moeite waard is een trip naar Dazaifu. Een half uurtje met de trein vanaf Fukuoka. Het stadje werd in de zevende eeuw gesticht en diende eeuwenlang als administratief centrum voor het eiland Kyushu. Indrukwekkend is de oude Tenmangu Schrijn die dateerd uit de tiende eeuw.

Dag 4 Fukuoka – Nagasaki
In twee uur reist u naar de havenstad Nagasaki. Het vroegere eilandje Deshima in de haven van Nagasaki was de enige plaats in Japan waar buitenlanders mochten verblijven van 1642 tot 1853. Alle barakken en huizen uit die tijd (17e eeuw)zijn weer gerestaureerd en geven een goed beeld hoe de Nederlanders daar destijds werkten en woonden.

Dag 5 Nagasaki
Japan is het enige land waar ooit atoombommen tegen zijn gebruikt. De verschrikkingen worden duidelijk in het Atomic Museum. In het Glover park staan heel veel oude Engelse koloniale huizen en tuinen van de laatste helft van de 19e eeuw, waaronder het huis van Madam Butterfly. Vanuit het park heeft u een prachtig uitzicht op de haven en de stad.

Dag 6 Nagasaki – Mount Aso
De krater van Mount Aso, genaamd het dal van Aso-san is de grootste (18 bij 24 km) vulkanische krater ter wereld. Een van de later ontstane kraters in dit dal is vulkanisch actief. Rookpluimen komen u tegemoet en u kunt de zwavel ruiken. Er zijn diverse wandelroutes en het is ook mogelijk om vanaf de krater naar het plaatsje Aso te lopen. Daarna is het heerlijk genieten in een bad in uw ryokan.

Dag 7 Mount Aso – Usuki homestay
Usuki is bekend van de Usuki Sekibutsu, de grot met tientallen stenen Boeddhabeelden. Zeldzaam in Japan omdat de meeste beelden van hout of metaal zijn. U kunt hier de vroegere residenties bezoeken vandiverse Samurai families uit de Edo periode. Maar deze plaats is het meest uniek doordat u bij een Japanse familie thuis logeert.

Dag 8 Usuki – Hiroshima
De supersnelle Shinkansen (Bullet train) brengt u in drie uurtjes naar Hiroshima. Ook deze havenstad is bekend vanwege de atoombom die de Amerikanen gebruikten aan het eind van de oorlog. Alles wat u ziet in deze stad is jonger dan 63 jaar. Ook de Shukkeien tuin, die al bestaat sinds 1620, is meerdere keren verwoest geweest maar haar diverse miniatuur landschappen zijn ieder seizoen een feest voor het oog.

Dag 9 Hiroshima – Miyajima – Hiroshima
Na de lokale trein gaat u met een veerbootje naar Miyajima. Het eilandje Miyajima wordt door de japanners gezien als een van de drie mooiste plekjes in Japan. Op het eiland staat de Itsukushima Schrijn met zijn grote Grand Torii (poort) in zee. De kans is groot dat u hier getuige kan zijn van een Japanse bruiloftsceremonie. Zeer indrukwekkend is de Senjokaku hal, gebouwd in 1587. De letterlijke betekenis in het Japans is “Paviljoen van de 1000 Tatamimatten”.

Dag 10 Hiroshima – Kyoto
Hoe veel dagen je ook in Kyoto verblijft, de tijd is altijd tekort. Van het jaar 794 tot 1868 was de stad de hoofdstad van Japan en de residentie van de Keizerlijke familie. Vanwege haar historische waarde werd tijdens WO II besloten om de stad niet te bombarderen.

Dag 11 Kyoto
Een bezoek aan het Nijo kasteel geeft een beeld over hoe de Shogun leefde en zijn ondergeschikten ontving. Het kasteel, met zijn wanden, panelen en poorten gedecoreerd met Chinese schilderingen is indrukwekkend en zeker ook bedoeld om de vroegere gasten schrik aan te jagen.

Dag 12 Kyoto
Ga zeker naar het dak van het Centraal Station van Kyoto. Het trappenhuis is groots en het uitzicht over Kyoto ook. De hele stad is omringd door bergen en daar zijn de mooiste Tempels en Schrijnen gesitueerd.

De Kiyomizudera tempel (letterlijk “puur water tempel”) in de Oostelijke bergen bestaat al sinds 780 en behoorde tot de Hosso sekte, een van oudste boeddhistische sekten van Japan. Een van mooiste Schrijnen vindt u in het Zuiden van Kyoto. De Fushimi Inari Schrijn heeft duizenden rode Torii poortjes over de vele paden die zich door de bossen kronkelen op de Heilige berg Inari.

Dag 13 Kyoto – Takayama
Eerst de Shinkansen naar Nagoya en dan met een panoramatrein dwars door de Japanse Alpen naar het oude stadje Takayama. Vanwege het vele kostbare hout uit de regio en de bewoners die het hout konden bewerken stond de stad onder rechtstreeks bewind van de Shogun in de Edo periode. Het Takayama Jinya complex dateert uit die tijd en was tot 1969 in gebruik als stadhuis.

Dag 14 Takayama
Zowel in de lente (14 en 15 april) als in de herfst (9 en 10 oktober) is er het Takayama festival in het oude centrum. Het behoort tot de drie mooiste festivals van Japan naast het Gion festival in Kyoto en het Chichibu festival in Chichibu. Duizenden mensen uit heel Japan komen naar de festivals en de beste hotels zijn maanden van te voren volgeboekt.

Dag 15 Takayama – Matsumoto
Twee uur doet de highway bus er over door de Alpen naar het plaatsje Matsumoto. Hier staat een van de beroemdste kastelen van Japan. Het is groot, dateert uit 1592 en is nog helemaal in originele staat. De Wasabi liefhebbers onder ons moeten zeker naar de grootste plantage van Japan en proeven van de verse Wasabi, Wasabi bier, Wasibi crackers, Wasabi Currie en Wasabi chocolade.

Dag 16 Matsumoto – Nagano homestay
Het verschil tussen de drukke supermoderne steden en de rust op het Japanse platteland is onvoorstelbaar. Met oprechte gastvrijheid wordt u door een heel aardig echtpaar ontvangen. Als u het leuk vindt, kunt u een middagje meehelpen op de boerderij en natuurlijk zet moeder haar lekkerste gerechten op tafel.

Dag 17 Nagano homestay – Yudanaka
Al honderden jaren is Yudanka een beroemd hot spring resort. Voor mensen die haast hebben om te gaan badderen er is zelfs een badhuis in het treinstation. In de buurt is ook het sfeervolle Shibu Onsen met zijn hete bronnen en u kunt hier verblijven in een traditionele Japanse ryokan waarvan sommigen 400 jaar oud zijn. Hier kunt u ook gaan kijken naar de beroemde Makaki apen die zich in de winter lekker opwarmen in de hete bronnen.

Dag 18 Yudanaka – Tokyo
Een reis van drie uur met de Shinkansen, dwars door de bergen, brengt u naar Tokyo. De hoofdstad van het Land van de Rijzende Zon heeft geen welstandcommissie en iedereen bouwt naar goeddunken. Afhankelijk van de financiën worden de meest futuristische complexen gebouwd naast oude tempels, parkjes of oude buurten met huisjes van een hoog. Daar tussendoor kronkelt weer een snelweg of komt een metrolijn boven. Een stad vol dynamiek.

Dag 19 Tokyo
Asakusa is een oude wijk in het centrum Tokyo en vooral beroemd vanwege de eeuwenoude boeddhistische Senso-ji tempel. Staat u op het plein voor de tempel en kijkt u naar rechts dan ziet u op korte afstand heel dominant de nieuwe Skytree. Met zijn hoogte van 634 meter is het de hoogste los staande televisietoren ter wereld. Een minuutje met de metro en u kunt op 450 meter hoogte gaan genieten van het uitzicht over Tokyo en in de verte Mount Fuji zien liggen.

Dag 20 Tokyo
De meest prachtige winkels vindt u in de buurten Ginza en Roppongi. Ieder gevestigd bedrijf heeft er zijn flagship stores. In het Sony gebouw zijn de nieuwste technologische snufjes te bewonderen maar u kunt ook een fantastisch mooie Japanse kimono aanschaffen. Prijzen variëren van € 500,– tot de waarde van een vette Audi. Het Edo-Tokyo museum is zeer interessant en geeft een beeld van hoe de stad zich ontwikkelde van ongeveer 250 jaar terug tot de 50er jaren van de vorige eeuw.

Dag 21 Tokyo – Amsterdam

Sakura lentebloesem reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Vertrek uit Amsterdam
Dag 2 Aankomst Fukuoka
Dag 3 Fukuoka
Dag 4 Fukuoka – Nagasaki
Dag 5 Nagasaki
Dag 6 Nagasaki – Mount Aso
Dag 7 Mount Aso – Usuki homestay
Dag 8 Usuki – Hiroshima
Dag 9 Hiroshima – Miyajima – Hiroshima
Dag 10 Hiroshima – Kyoto
Dag 11 Kyoto
Dag 12 Kyoto
Dag 13 Kyoto – Takayama
Dag 14 Takayama
Dag 15 Takayama – Matsumoto
Dag 16 Matsumoto – Nagano homestay
Dag 17 Nagano homestay – Yudanaka
Dag 18 Yudanaka – Tokyo
Dag 19 Tokyo
Dag 20 Tokyo
Dag 21 Tokyo – Amsterdam

 

Prijs van de Sakura lentebloesem reis

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 2.590,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

 

€  2.590,–    *** hotels eenvoudige accommodaties
€  3.130.,–   **** hotels comfortabele 4 sterren hotels
€  4.270,–   ***** hotels  luxe 5 sterren hotels

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– 4 x Diners in respectievelijk Mount Aso, Usuki, Nagano en Yudanaka.
– Alle treintrajecten zoals beschreven in de reis inclusief de snelle Shinkansen.
– Een Japan Railpass voor 14 dagen.
– Uitgebreide informatiemap met kaarten en vertalingen.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Japan.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Overige maaltijden.
– entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Veerboten, lokale bussen en metro.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

sakura lentebloesem reis Japan kimono iki Travels