Tango Hanto, 4 dagen

Aanschouw de brug naar de hemel of geniet van de hemelse visgerechten op Tango Hanto. In uw ryokan kunt u volledig ontspannen, terwijl u uw keuze probeert te maken tussen een warme onsen of de zee. Bezoek ook de visserplaatsjes met de huizen op palen.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Japan reis Tango Hanto iki Travels bouwsteen

Tango Hanto, 4 dagen, 3 nachten

Een heet bad op het strand met prachtige zonsondergang? Het platteland verkennen op de fiets en genieten van oude vissersplaatsjes? Even bijkomen van de jetlag na 12 uur vliegen vanaf Nederland naar Japan? Het kan op het schiereiland Tango Hanto in de Japanse Zee ten Noorden van Kyoto.

De brug naar de hemel

Op ruim 2 uur afstand van Kyoto met de trein arriveert u eerst in het plaatsje Amanohashidate. Hier ziet u een van de drie landschapswonderen van Japan. Een strook land van 3,5 km strekt zich uit tussen de baai in de Japanse Zee en de Asoumi lagune. De landtong is bezaaid met duizende pijnbomen en heerlijke strandjes. Zwemmen kan hier van Mei tot September. De Japanners zien dat anders, zij denken dat alleen in Juli en Augustus kan. Aan het eind van de landtong kunt u een stoeltjeslift naar boven nemen en genieten van het prachtige uitzicht. In Japan zeggen ze dat je je voorover moet buigen en tussen je benen door moet kijken. Je ziet dan de “brug naar de hemel”.

U kunt dit schiereiland verkennen met de locale bus, met de fiets die u ter plaatse huurt of met een huurauto. Ga zeker ook een bezoek brengen aan Ine aan een baai aan de oostkust. Ine is een eeuwenoud vissersplaatsje met vele huizen op palen in zee. Vroeger werden vanaf hier in de baai walvissen gevangen en ter plekke verwerkt. Tegenwoordig komen veel mensen naar hier om te genieten van de prachtige kust met een zee kayak. Voor de sake liefhebbers onder ons is het zeker aan te bevelen om de locale brouwerij te bezoeken. De eigenares die de brouwerij runt is een jonge dame die er een eigen smaak aan weet te geven in deze traditionele old boys industrie.

Het zingende zand

De sake gaat heel goed samen met de locale visgerechten in het restaurantje op de heuvel in het Funaya no Sato park achter het vissersdorpje. Tevens kunt u hier genieten van het prachtige uitzicht. Aan de westkust van het schiereiland liggen de plaatsjes Tango en Amino met hun prachtige stranden zoals Hei-Bama en Kotobikki-Hama. Kotobikki-Hama betekend letterlijk: “Het strand dat muziek speelt”. De struktuur van het zand zorgt er voor dat het begint te piepen als je over het strand loopt. Hier kunt u zich met zonsondergang op het strand in een heet bad laten koken en daarna 20 meter verder in zee afkoelen. Daarna weer opnieuw.

Op dit prachtige schiereiland met zijn kloven, bergen, stranden en rijstvelden kunt u kiezen voor een hotelletje of minshuku in het stadje Amanohishidate maar ook logeren in een honderd jaar oude boerderij tussen de rijstvelden in de Kurumidani vallei.

De prijs voor een 4 daagse trip naar Tango Hanto is € 535,- per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen varieren. De prijs is inclusief : Treinretour vanaf Kyoto, drie overnachtingen inclusief ontbijt en diner.

Japan reis Tango Hanto iki Travels bouwsteen
Japan reis Tango Hanto iki Travels bouwsteen
Japan reis Tango Hanto iki Travels bouwsteen