Tango Hanto, 4 dagen

Aanschouw de brug naar de hemel of geniet van de hemelse visgerechten op Tango Hanto. In uw ryokan kunt u volledig ontspannen, terwijl u uw keuze probeert te maken tussen een warme onsen of de zee. Bezoek ook de visserplaatsjes met de huizen op palen.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Japan reis Tango Hanto iki Travels bouwsteen

Tango Hanto, 4 dagen, 3 nachten

Een heet bad op het strand met prachtige zonsondergang? Het platteland verkennen op de fiets en genieten van oude vissersplaatsjes? Even bijkomen van de jetlag na 12 uur vliegen vanaf Nederland naar Japan? Het kan op het schiereiland Tango Hanto in de Japanse Zee ten Noorden van Kyoto.

De brug naar de hemel

Op ruim 2 uur afstand van Kyoto met de trein arriveert u eerst in het plaatsje Amanohashidate. Hier ziet u een van de drie landschapswonderen van Japan. Een strook land van 3,5 km strekt zich uit tussen de baai in de Japanse Zee en de Asoumi lagune. De landtong is bezaaid met duizende pijnbomen en heerlijke strandjes. Zwemmen kan hier van Mei tot September. De Japanners zien dat anders, zij denken dat alleen in Juli en Augustus kan. Aan het eind van de landtong kunt u een stoeltjeslift naar boven nemen en genieten van het prachtige uitzicht. In Japan zeggen ze dat je je voorover moet buigen en tussen je benen door moet kijken. Je ziet dan de “brug naar de hemel”.

U kunt dit schiereiland verkennen met de locale bus, met de fiets die u ter plaatse huurt of met een huurauto. Ga zeker ook een bezoek brengen aan Ine aan een baai aan de oostkust. Ine is een eeuwenoud vissersplaatsje met vele huizen op palen in zee. Vroeger werden vanaf hier in de baai walvissen gevangen en ter plekke verwerkt. Tegenwoordig komen veel mensen naar hier om te genieten van de prachtige kust met een zee kayak. Voor de sake liefhebbers onder ons is het zeker aan te bevelen om de locale brouwerij te bezoeken. De eigenares die de brouwerij runt is een jonge dame die er een eigen smaak aan weet te geven in deze traditionele old boys industrie.

Het zingende zand

De sake gaat heel goed samen met de locale visgerechten in het restaurantje op de heuvel in het Funaya no Sato park achter het vissersdorpje. Tevens kunt u hier genieten van het prachtige uitzicht. Aan de westkust van het schiereiland liggen de plaatsjes Tango en Amino met hun prachtige stranden zoals Hei-Bama en Kotobikki-Hama. Kotobikki-Hama betekend letterlijk: “Het strand dat muziek speelt”. De struktuur van het zand zorgt er voor dat het begint te piepen als je over het strand loopt. Hier kunt u zich met zonsondergang op het strand in een heet bad laten koken en daarna 20 meter verder in zee afkoelen. Daarna weer opnieuw.

Op dit prachtige schiereiland met zijn kloven, bergen, stranden en rijstvelden kunt u kiezen voor een hotelletje of minshuku in het stadje Amanohishidate maar ook logeren in een honderd jaar oude boerderij tussen de rijstvelden in de Kurumidani vallei.

De prijs voor een 4 daagse trip naar Tango Hanto is € 535,- per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen varieren. De prijs is inclusief : Treinretour vanaf Kyoto, drie overnachtingen inclusief ontbijt en diner.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Japan reis Tango Hanto iki Travels bouwsteen
Japan reis Tango Hanto iki Travels bouwsteen
Japan reis Tango Hanto iki Travels bouwsteen