Veelzijdig Japan reis, 23 dagen

Veelzijdig Japan reis

Ohara – Kyoto – Mount Koya – Hiroshima – Naoshima – Osaka – Takayama – Shirakawago – Kanazawa – Wajima – Yudanaka – Tokyo

iki Travels heeft een prachtige Veelzijdig Japan reis van 23 dagen in elkaar gezet met een evenwichtige verdeling van het oude en moderne Japan. Bent u er eenmaal geweest, dan wilt u vast weer terug. Deze reis is enkel een voorbeeld uit onze ruime aanbod.

  • 007 museum op het eilandje Naoshima
  • Eetstalletjes in Sannomachi buurt
  • Peace Memorial Park, Hiroshima

Deze individuele Japan reis op maat is te boeken vanaf € 3.010,- inclusief transport, hotels en ontbijt.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Veelzijdig Japan reis kaart iki Travels

Kyoto tempel Japan

 JapanTakayama

 Japan Kanazawa kasteel

Geisha in Gion Kyoto Japan

 

 

Veelzijdig Japan reis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Japan
Op dag 1 vertrekt u vanaf Schiphol of Zaventem naar Ohara in Japan.

Dag 2 Ohara
U landt op Kansai International Airport in de baai van Osaka. Vanaf hier wordt u per shuttlebus naar uw hotel in Ohara gebracht. De rest van de dag is vrij om uit te rusten en/of een wandeling in de omgeving te maken. Hier in de omgeving is het heerlijk wandelen. De tuin van de Sanzen-In Tempel is prachtig. Het nonnenklooster Jakko-in bestaat sinds 1186 en is ook geopend voor het publiek. Om deze dag helemaal compleet te maken is het aan te raden te gaan genieten van de hete baden en het traditionele Japanse eten in de plaatselijke ryokan of minshuku, bijvoorbeeld in de prachtige ryokan Seryo bij de hoofdpoort van Sanzen-In Tempel.

Dag 3 Ohara – Kyoto
Met de lokale bus gaat u naar de voormalige hoofdstad Kyoto. Doordat Kyoto de tweede wereldoorlog vrijwel ongeschonden is doorgekomen is er heel veel van de oude tempels en huizen bewaard gebleven. De volgende plekken zijn zeker de moeite waard om te bezoeken: Het Nijo Kasteel, de driehonderd jaar oude Nijo Jinya herberg waar vroeger hoge gasten verbleven, de Kinkakuji ofwel gouden paviljoen tempel is een van de belangrijkste trekpleisters van Japan. De Zen tempel Ryoanji met zijn prachtige rotstuinen. Om de inwendige mens te versterken is een bezoekje aan de Nishiki Markt een aanrader

Dag 4 Kyoto
Na het ontbijt kunt u naar de Heian Tempel. Deze Shinto tempel met zijn dieprode kleur is zeer in trek bij stelletjes op hun huwelijksdag. Ook een bezoek aan de Kiyomizu tempel, Een houten boeddhistische tempel uit de achtste eeuw is de moeite waard. In de avond gaan kijken in het Gion-the district is een must. Een alternatief voor deze dag is een dag-excursie naar Nara. Ook Nara was ooit de hoofdstad van Japan en heeft vele tempels die op de werelderfgoedlijst staan. Verder telt de stad 6 universiteiten. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Todaiji tempel. Het is het grootste houten gebouw ter wereld en herbergt een 15 meter hoge bronzen Boeddhabeeld.

Dag 5 Kyoto
De tuin van de Tenryuji tempel was de 1ste plek van Japan, die als nationaal historisch monument werd aangemerkt. Bezoek daarna het Bamboebos en verbaas u over de hoogte die de bamboe kan bereiken. In de avond kunt u zien hoe de vissers met behulp van aalscholvers vissen vangen.

Dag 6 Kyoto – Mount Koya
Met de trein gaat u naar Mount Koya. Hier staat de Kongobuji tempel, hoofdkwartier van de Koyasan Shingon sekte van het Japanse boeddhisme. Op het terrein staat ook het mausoleum van Kukai, een japanse monnik, wetenschapper, dichter en stichter van de sekte die leefde van 744 tot 835. Het mausoleum is omgeven door de grootste begraafplaats van Japan.

Dag 7 Mount Koya – Hiroshima
Met de Shinkansen (kogeltrein) naar Hiroshima. Natuurlijk staat Hiroshima bekend vanwege de atoombom, die hier aan het eind van WO II door de Amerikanen op gegooid is. U moet dan ook zeker het Peace park met de vele beelden en het museum gaan bezoeken. Hiroshima is ook een moderne hippe stad met trendy warenhuizen en een sfeervol uitgaanscentrum waar veel van de kroegjes maar enkele gasten kunnen herbergen.

Dag 8 Hiroshima – Miyajima – Hiroshima
Met een lokale trein en een veerboot gaat u eerst naar Miyajima. Het eiland Miyajima wordt door de japanners gezien als een van de drie mooiste plekjes in Japan. Op het eiland staat de Itsukushima tempel met zijn grote Grand Torii. De Torii (poort) staat droog bij eb en als het vloed is lijkt hij te drijven op het water. Bij de Daishoin Tempel liggen vele graven van de Moji clan, de feodale landeigenaren die tijdens de Edo periode (1603 – 1868) dit gebied beheersten. Met de veerboot en de trein gaat u terug naar het hotel in Hiroshima.

Dag 9 Hiroshima – Naoshima
Met de Shinkansen reist u verder naar Okayama en vandaar gaat het door met een locale trein naar Uno waar u de veerboot neemt naar het museum-eiland Naoshima. Er is zelfs een 007 museum!! Breng zeker een bezoek aan het moderne Chichu Museum. De ontwerper, Tadao Ando, heeft geprobeerd het museum zo te ontwerpen dat het gebouw het bergachtig eiland niet verstoord.

Dag 10 Naoshima – Osaka
Osaka is een van de belangrijkste havensteden van Japan. Ga hier zeker het Umeda Sky gebouw bekijken. Zowel huisvrouwen als koks van top-restaurants doen hun boodschappen op de Kuromon markt, de grootste voedselmarkt van Osaka. In de America Mura straat komt u heel veel jongeren tegen met de prachtigste modestijlen, kapsels, piercings, tatoeages etc. Ook een bezoek aan het grootste aquarium van de wereld is mogelijk.

Dag 11 Osaka – Takayama
Met de trein naar Takayama. Daarna uren rondwandelen in de oude stad, en af en toe iets lekkers eten. In dit oude stadje in de bergen lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. De Sannomachi buurt heeft vele oude straatjes met oude koopmanshuizen, winkeltjes, sakebrouwerijen en taveernes.

Dag 12 Takayama
Takayama is ook beroemd vanwege zijn festivals in het voor- en najaar. In de hal Yatai Kaikan kunt u enkele praalwagens gaan bekijken die gebruikt worden tijdens die festivals. Net iets ten noorden van het centrum bevind zich de straat (en wandelpad) langs de 12 tempels. De Takayama Jinya is het oude “stadhuis” en is nu een museum.

Dag 13 Takayama – Shirakawago
Met de bus naar Shirakawago. Hier gaat u de oude traditionele “Ghasso – zukuri” huizen bekijken. Deze huizen hebben zwaar gebouwde steile rieten daken. U overnacht in zo’n traditioneel “Ghasso – zukuri” huis met gezamelijk diner.

Dag 14 Shirakawago – Kanazawa
Met de bus reist u naar Kanazawa. Vanaf het station is het een korte wandeling naar het hotel. De stad Kanazawa zit ingeklemd tussen de Japanse Zee en de Japanse Alpen. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Kenrokuen tuin, een van de mooiste tuinen van Japan.

Dag 15 Kanazawa – Wajima
In de morgen haalt u de huurauto naast het station op om richting Wajima te vertrekken op het schiereiland Noto. Onderweg zijn veel oude huizen en oude vissersdorpjes te zien, evenals vele terrassen met rijstvelden. Wajima is een oud vissersplaatsje. U volgt de gehele kustlijn, die voornamelijk bestaat uit ruige rotsen en hellingen.

Dag 16 Wajima – Kanazawa
Een bezoek aan de beroemde ochtendmarkt in Wajima en de Sojiji Soin tempel. Met de auto rijdt u weer terug naar Kanazawa. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Kenrokuen tuin, een van de mooiste van Japan.. Het Nomura huis is een oud huis van de samurai Nomura familie en is nu open voor het publiek. Ook kunt u naar het Higashi Pleasure district daar waar vroeger de geisha’s leefden.

Dag 17 Kanazawa
Het Nomura huis is een oud huis van de samurai Nomura familie en is nu open voor het publiek. Ook kunt u naar het Higashi Pleasure district daar waar vroeger de geisha’s leefden. Hier is tevens de markt met allerlei eetstalletjes.

Dag 18 Kanazawa – Yudanaka
Vandaag reist u met de Shinkansen naar de Japanse Alpen. Op ongeveer twintig minuten lopen ligt de Jigokudani Hot Spring en dat is waar de apen in bad zitten en spelen langs de rivier. Verder kunt u rondwandelen en genieten van de dorpjes in de prachtige omgeving voordat u morgen richting stadsjungle vertrekt.

Dag 19 Yudanaka – Tokyo
Vandaag reist u naar Tokyo. Na aankomst in het hotel kunt u de stad gaan verkennen. Om de stad echt goed te zien kunt u het Shinjuku Metropolitan Building bezoeken en naar de bovenste verdiepingen gaan. Het observatiedek is tot middennacht open.

Dag 20 Tokyo
Tokyo heeft het!!! Hier kunt u het Edo Museum bezoeken dat een fascinerend beeld geeft van de ontwikkeling stad van de Edo periode naar de moderne tijd. De Asakusa Kannon Tempel, ook wel Senso-Ji genoemd, is de oudste tempel van Japan en dateerd uit 628. Natuurlijk gaat u ook naar Akihabara Electric City met de modernste snufjes techniek. Ook leuk is een bezoek aan Odaiba, een wijk op een kunstmatig aangelegd eiland in de baai van Tokyo.

Dag 21 Tokyo
De harajuku wijk in Tokyo is niet alleen bekend om de aangrenzende Meiji Tempel met zijn prachtige park. Hier komen vele jongeren om te zien en gezien worden in hun prachtige Cosplay-outfits in allerlei stijlen. U zult zich hier niet vervelen want er valt veel te zien in deze modehoofdstad met zijn vele winkeltjes en eetstalletjes.

Dag 22 Tokyo – Hakone – Tokyo (optie)
Bij helder weer ziet u al snel de vulkaan Fuji oprijzen aan de horizon vanuit de trein. In Hakone kunt u het open lucht museum bezoeken. Vanaf Hakone kunt u een boottrip maken op het meer van Ashi met een prachtig uitzicht op de Fuji vulkaan. Met een kabelbaan kunt u naar de Owakudani vallei, met scherpe rotsen, kraters en kokende modderpoelen. Met de trein gaat u weer terug naar Tokyo.

Dag 23 Tokyo – Amsterdam / Brussel
Na het ontbijt vertrekt u naar de luchthaven om in te checken voor de vlucht terug naar huis. U landt vaak nog op dezelfde dag op Schiphol of Zaventem.

Kyoto tempel Japan

 JapanTakayama

 Japan Kanazawa kasteel

Geisha in Gion Kyoto Japan

 Japan Kyoto gebedskaartjes

japans Kyoto Kiyomizu tempel

japan Mount Fuji

japan Tokyo snelweg

Tokyo Shibuya avond Japan

japan Tokyo Japanse tuin

Tokyo Asakusa Japan

japan wajima

Matsumoto Kasteel Japan

 

Veelzijdig Japan reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Vlucht naar Japan
Dag 2 Ohara
Dag 3 Ohara – Kyoto
Dag 4 Kyoto
Dag 5 Kyoto
Dag 6 Kyoto – Mount Koya
Dag 7 Mount Koya – Hiroshima
Dag 8 Hiroshima
Dag 9 Hiroshima – Naoshima
Dag 10 Naoshima – Osaka
Dag 11 Osaka – Takayama
Dag 12 Takayama
Dag 13 Takayama – Shirakawago
Dag 14 Shirakawago – Kanazawa
Dag 15 Kanazawa – Wajima
Dag 16 Wajima – Kanazawa
Dag 17 Kanazawa
Dag 18 Kanazawa – Yudanaka
Dag 19 Yudanaka – Tokyo
Dag 20 Tokyo
Dag 21 Tokyo
Dag 22 Tokyo  – Hakone – Tokyo (optie)
Dag 23 Tokyo – Amsterdam / Brussel

Kyoto tempel Japan

 JapanTakayama

 Japan Kanazawa kasteel

 

 

 

Prijs van de veelzijdig Japan reis

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 3.010,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen
Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen

 

€ 3.010,– *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 3.490,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 5.170,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– 6 Diners in respectievelijk Ohara, Mount Koya, Wajima, Shirakawago en Yudanaka.
– Autohuur inclusief verzekeringen.
– Transfer van de luchthaven naar Ohara.
– Een JR railpass voor 2 weken.
– Alle treintrajecten zoals beschreven in de reis.
– Uitgebreide informatiemap met kaarten en vertalingen.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Japan
– Transfer van Tokyo naar de luchthaven.
– Veerboten, lokale bussen en metro.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Dagexcursie naar Nikko. Zie hier voor excursie Nikko.
– Trein heen en terug naar Hakone.
– Eigen risico huurauto bij schade tot een maximum van Yen 50.000,–.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Kyoto tempel Japan

 JapanTakayama

 Japan Kanazawa kasteel

 

 

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Kyoto tempel Japan

 JapanTakayama

 Japan Kanazawa kasteel

Geisha in Gion Kyoto Japan

 

 

Veelzijdig Japan reis, 23 dagen

Veelzijdig Japan reis

Ohara – Kyoto – Mount Koya – Hiroshima – Naoshima – Osaka – Takayama – Shirakawago – Kanazawa – Wajima – Yudanaka – Tokyo

iki Travels heeft een prachtige Veelzijdig Japan reis van 23 dagen in elkaar gezet met een evenwichtige verdeling van het oude en moderne Japan. Bent u er eenmaal geweest, dan wilt u vast weer terug. Deze reis is enkel een voorbeeld uit onze ruime aanbod.

  • 007 museum op het eilandje Naoshima
  • Eetstalletjes in Sannomachi buurt
  • Peace Memorial Park, Hiroshima

Deze individuele Japan reis op maat is te boeken vanaf € 3.010,- inclusief transport, hotels en ontbijt.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Veelzijdig Japan reis kaart iki Travels

Veelzijdig Japan reis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Japan
Op dag 1 vertrekt u vanaf Schiphol of Zaventem naar Ohara in Japan.

Dag 2 Ohara
U landt op Kansai International Airport in de baai van Osaka. Vanaf hier wordt u per shuttlebus naar uw hotel in Ohara gebracht. De rest van de dag is vrij om uit te rusten en/of een wandeling in de omgeving te maken. Hier in de omgeving is het heerlijk wandelen. De tuin van de Sanzen-In Tempel is prachtig. Het nonnenklooster Jakko-in bestaat sinds 1186 en is ook geopend voor het publiek. Om deze dag helemaal compleet te maken is het aan te raden te gaan genieten van de hete baden en het traditionele Japanse eten in de plaatselijke ryokan of minshuku, bijvoorbeeld in de prachtige ryokan Seryo bij de hoofdpoort van Sanzen-In Tempel.

Dag 3 Ohara – Kyoto
Met de lokale bus gaat u naar de voormalige hoofdstad Kyoto. Doordat Kyoto de tweede wereldoorlog vrijwel ongeschonden is doorgekomen is er heel veel van de oude tempels en huizen bewaard gebleven. De volgende plekken zijn zeker de moeite waard om te bezoeken: Het Nijo Kasteel, de driehonderd jaar oude Nijo Jinya herberg waar vroeger hoge gasten verbleven, de Kinkakuji ofwel gouden paviljoen tempel is een van de belangrijkste trekpleisters van Japan. De Zen tempel Ryoanji met zijn prachtige rotstuinen. Om de inwendige mens te versterken is een bezoekje aan de Nishiki Markt een aanrader

Dag 4 Kyoto
Na het ontbijt kunt u naar de Heian Tempel. Deze Shinto tempel met zijn dieprode kleur is zeer in trek bij stelletjes op hun huwelijksdag. Ook een bezoek aan de Kiyomizu tempel, Een houten boeddhistische tempel uit de achtste eeuw is de moeite waard. In de avond gaan kijken in het Gion-the district is een must. Een alternatief voor deze dag is een dag-excursie naar Nara. Ook Nara was ooit de hoofdstad van Japan en heeft vele tempels die op de werelderfgoedlijst staan. Verder telt de stad 6 universiteiten. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Todaiji tempel. Het is het grootste houten gebouw ter wereld en herbergt een 15 meter hoge bronzen Boeddhabeeld.

Dag 5 Kyoto
De tuin van de Tenryuji tempel was de 1ste plek van Japan, die als nationaal historisch monument werd aangemerkt. Bezoek daarna het Bamboebos en verbaas u over de hoogte die de bamboe kan bereiken. In de avond kunt u zien hoe de vissers met behulp van aalscholvers vissen vangen.

Dag 6 Kyoto – Mount Koya
Met de trein gaat u naar Mount Koya. Hier staat de Kongobuji tempel, hoofdkwartier van de Koyasan Shingon sekte van het Japanse boeddhisme. Op het terrein staat ook het mausoleum van Kukai, een japanse monnik, wetenschapper, dichter en stichter van de sekte die leefde van 744 tot 835. Het mausoleum is omgeven door de grootste begraafplaats van Japan.

Dag 7 Mount Koya – Hiroshima
Met de Shinkansen (kogeltrein) naar Hiroshima. Natuurlijk staat Hiroshima bekend vanwege de atoombom, die hier aan het eind van WO II door de Amerikanen op gegooid is. U moet dan ook zeker het Peace park met de vele beelden en het museum gaan bezoeken. Hiroshima is ook een moderne hippe stad met trendy warenhuizen en een sfeervol uitgaanscentrum waar veel van de kroegjes maar enkele gasten kunnen herbergen.

Dag 8 Hiroshima – Miyajima – Hiroshima
Met een lokale trein en een veerboot gaat u eerst naar Miyajima. Het eiland Miyajima wordt door de japanners gezien als een van de drie mooiste plekjes in Japan. Op het eiland staat de Itsukushima tempel met zijn grote Grand Torii. De Torii (poort) staat droog bij eb en als het vloed is lijkt hij te drijven op het water. Bij de Daishoin Tempel liggen vele graven van de Moji clan, de feodale landeigenaren die tijdens de Edo periode (1603 – 1868) dit gebied beheersten. Met de veerboot en de trein gaat u terug naar het hotel in Hiroshima.

Dag 9 Hiroshima – Naoshima
Met de Shinkansen reist u verder naar Okayama en vandaar gaat het door met een locale trein naar Uno waar u de veerboot neemt naar het museum-eiland Naoshima. Er is zelfs een 007 museum!! Breng zeker een bezoek aan het moderne Chichu Museum. De ontwerper, Tadao Ando, heeft geprobeerd het museum zo te ontwerpen dat het gebouw het bergachtig eiland niet verstoord.

Dag 10 Naoshima – Osaka
Osaka is een van de belangrijkste havensteden van Japan. Ga hier zeker het Umeda Sky gebouw bekijken. Zowel huisvrouwen als koks van top-restaurants doen hun boodschappen op de Kuromon markt, de grootste voedselmarkt van Osaka. In de America Mura straat komt u heel veel jongeren tegen met de prachtigste modestijlen, kapsels, piercings, tatoeages etc. Ook een bezoek aan het grootste aquarium van de wereld is mogelijk.

Dag 11 Osaka – Takayama
Met de trein naar Takayama. Daarna uren rondwandelen in de oude stad, en af en toe iets lekkers eten. In dit oude stadje in de bergen lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. De Sannomachi buurt heeft vele oude straatjes met oude koopmanshuizen, winkeltjes, sakebrouwerijen en taveernes.

Dag 12 Takayama
Takayama is ook beroemd vanwege zijn festivals in het voor- en najaar. In de hal Yatai Kaikan kunt u enkele praalwagens gaan bekijken die gebruikt worden tijdens die festivals. Net iets ten noorden van het centrum bevind zich de straat (en wandelpad) langs de 12 tempels. De Takayama Jinya is het oude “stadhuis” en is nu een museum.

Dag 13 Takayama – Shirakawago
Met de bus naar Shirakawago. Hier gaat u de oude traditionele “Ghasso – zukuri” huizen bekijken. Deze huizen hebben zwaar gebouwde steile rieten daken. U overnacht in zo’n traditioneel “Ghasso – zukuri” huis met gezamelijk diner.

Dag 14 Shirakawago – Kanazawa
Met de bus reist u naar Kanazawa. Vanaf het station is het een korte wandeling naar het hotel. De stad Kanazawa zit ingeklemd tussen de Japanse Zee en de Japanse Alpen. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Kenrokuen tuin, een van de mooiste tuinen van Japan.

Dag 15 Kanazawa – Wajima
In de morgen haalt u de huurauto naast het station op om richting Wajima te vertrekken op het schiereiland Noto. Onderweg zijn veel oude huizen en oude vissersdorpjes te zien, evenals vele terrassen met rijstvelden. Wajima is een oud vissersplaatsje. U volgt de gehele kustlijn, die voornamelijk bestaat uit ruige rotsen en hellingen.

Dag 16 Wajima – Kanazawa
Een bezoek aan de beroemde ochtendmarkt in Wajima en de Sojiji Soin tempel. Met de auto rijdt u weer terug naar Kanazawa. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Kenrokuen tuin, een van de mooiste van Japan.. Het Nomura huis is een oud huis van de samurai Nomura familie en is nu open voor het publiek. Ook kunt u naar het Higashi Pleasure district daar waar vroeger de geisha’s leefden.

Dag 17 Kanazawa
Het Nomura huis is een oud huis van de samurai Nomura familie en is nu open voor het publiek. Ook kunt u naar het Higashi Pleasure district daar waar vroeger de geisha’s leefden. Hier is tevens de markt met allerlei eetstalletjes.

Dag 18 Kanazawa – Yudanaka
Vandaag reist u met de Shinkansen naar de Japanse Alpen. Op ongeveer twintig minuten lopen ligt de Jigokudani Hot Spring en dat is waar de apen in bad zitten en spelen langs de rivier. Verder kunt u rondwandelen en genieten van de dorpjes in de prachtige omgeving voordat u morgen richting stadsjungle vertrekt.

Dag 19 Yudanaka – Tokyo
Vandaag reist u naar Tokyo. Na aankomst in het hotel kunt u de stad gaan verkennen. Om de stad echt goed te zien kunt u het Shinjuku Metropolitan Building bezoeken en naar de bovenste verdiepingen gaan. Het observatiedek is tot middennacht open.

Dag 20 Tokyo
Tokyo heeft het!!! Hier kunt u het Edo Museum bezoeken dat een fascinerend beeld geeft van de ontwikkeling stad van de Edo periode naar de moderne tijd. De Asakusa Kannon Tempel, ook wel Senso-Ji genoemd, is de oudste tempel van Japan en dateerd uit 628. Natuurlijk gaat u ook naar Akihabara Electric City met de modernste snufjes techniek. Ook leuk is een bezoek aan Odaiba, een wijk op een kunstmatig aangelegd eiland in de baai van Tokyo.

Dag 21 Tokyo
De harajuku wijk in Tokyo is niet alleen bekend om de aangrenzende Meiji Tempel met zijn prachtige park. Hier komen vele jongeren om te zien en gezien worden in hun prachtige Cosplay-outfits in allerlei stijlen. U zult zich hier niet vervelen want er valt veel te zien in deze modehoofdstad met zijn vele winkeltjes en eetstalletjes.

Dag 22 Tokyo – Hakone – Tokyo (optie)
Bij helder weer ziet u al snel de vulkaan Fuji oprijzen aan de horizon vanuit de trein. In Hakone kunt u het open lucht museum bezoeken. Vanaf Hakone kunt u een boottrip maken op het meer van Ashi met een prachtig uitzicht op de Fuji vulkaan. Met een kabelbaan kunt u naar de Owakudani vallei, met scherpe rotsen, kraters en kokende modderpoelen. Met de trein gaat u weer terug naar Tokyo.

Dag 23 Tokyo – Amsterdam / Brussel
Na het ontbijt vertrekt u naar de luchthaven om in te checken voor de vlucht terug naar huis. U landt vaak nog op dezelfde dag op Schiphol of Zaventem.

Veelzijdig Japan reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Vlucht naar Japan
Dag 2 Ohara
Dag 3 Ohara – Kyoto
Dag 4 Kyoto
Dag 5 Kyoto
Dag 6 Kyoto – Mount Koya
Dag 7 Mount Koya – Hiroshima
Dag 8 Hiroshima
Dag 9 Hiroshima – Naoshima
Dag 10 Naoshima – Osaka
Dag 11 Osaka – Takayama
Dag 12 Takayama
Dag 13 Takayama – Shirakawago
Dag 14 Shirakawago – Kanazawa
Dag 15 Kanazawa – Wajima
Dag 16 Wajima – Kanazawa
Dag 17 Kanazawa
Dag 18 Kanazawa – Yudanaka
Dag 19 Yudanaka – Tokyo
Dag 20 Tokyo
Dag 21 Tokyo
Dag 22 Tokyo  – Hakone – Tokyo (optie)
Dag 23 Tokyo – Amsterdam / Brussel

Prijs van de veelzijdig Japan reis

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 3.010,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer. Verschillende manieren van reizen Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen

 

€ 3.010,– *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 3.490,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 5.170,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– 6 Diners in respectievelijk Ohara, Mount Koya, Wajima, Shirakawago en Yudanaka.
– Autohuur inclusief verzekeringen.
– Transfer van de luchthaven naar Ohara.
– Een JR railpass voor 2 weken.
– Alle treintrajecten zoals beschreven in de reis.
– Uitgebreide informatiemap met kaarten en vertalingen.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Japan
– Transfer van Tokyo naar de luchthaven.
– Veerboten, lokale bussen en metro.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Dagexcursie naar Nikko. Zie hier voor excursie Nikko.
– Trein heen en terug naar Hakone.
– Eigen risico huurauto bij schade tot een maximum van Yen 50.000,–.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Veelzijdig Japan reis Ohara iki Travels
Veelzijdig Japan reis Takayama iki Travels
Veelzijdig Japan reis Kanazawa iki Travels
Veelzijdig Japan reis Gion festival iki Travels
Veelzijdig Japan reis wensbordjes iki Travels
Veelzijdig Japan reis Kyoto tempel iki Travels
Veelzijdig Japan reis mount Koya iki Travels
Veelzijdig Japan reis mount Fuji iki Travels
Veelzijdig Japan reis shinkansen iki Travels
Veelzijdig Japan reis cosplay iki Travels
Veelzijdig Japan reis mount koya iki Travels
Veelzijdig Japan reis Tokyo iki Travels
Veelzijdig Japan reis Wajima iki Travels
Veelzijdig Japan reis Yudanaka iki Travels