Wandeltocht door de Kiso Vallei, 4 dagen

Wandel over een eeuwen oud wandelpad door de natuur langs hoge bergen en pittoreske dorpjes door de Kiso Vallei. U overnacht in Japanse herbergen (minshuku’s) waar naast een warm bad ook altijd een ontbijt en diner voor u klaar staat.U wandelt rond de 15 kilometer per dag, wandelt u liever minder dan is dat geen enkel probleem.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Japan wandeltocht reis iki Travels kiso vallei bouwsteen
 

4 Daagse Wandeltocht door de Kiso vallei

De Kiso Vallei was onderdeel van de oude Nakasendo Trail uit de Edo periode. Deze weg is bekend vanwege zijn oude poststadjes en liep van Kyoto door de bergen naar Edo (het huidige Tokyo) en werd gebruikt door de Samoerai en de kooplieden. Een andere belangrijke weg in die tijd van Kyoto naar Edo was de Tokaido route. Deze weg liep langs de kust van de Pacific Ocean. Samurai en plaatselijke heersers (Daimyo’s) waren verplicht eens in de twee jaar een aantal maanden in Edo te “verblijven” op verzoek van de Shogun. Niet alleen kostte dat de heren veel geld, maar zo regelde de Shogun ook dat hij ze in de gaten kon houden en aan de macht kon blijven.

Dag 1 Niekawa – Yabuhara

Bij het plaatsje Niekawa begint de Kiso Vallei en uw vierdaagse wandelroute. Onderweg overnacht u in de oude herbergen (minshuku’s), een soort bed en breakfasts in Japanse stijl die vaak door families worden gerund. Bij deze minshuku’s zit naast het ontbijt ook het diner inbegrepen. Desgewenst kunt u tijdens de wandelroute sommige stukken ook per trein afleggen. U loopt van Niekawa naar Yabuhara (ruim 16 kilometer). Onderweg passeert u Narai en vanaf daar gaat u over de Torii Pas naar Yabuhara.

Narai is net als Tsumago en Magome gespaard gebleven van modern beton, TV antennes en electrische kabels. Alles ziet er nog zo uit als eeuwen terug. Narai is het minst toeristisch van de drie dorpen. Na aankomst in Yubahara neemt u de trein naar Kiso Fukushima waar u overnacht.

Dag 2 Mount Ontake, pelgrimtocht naar de krater van de vulkaan

Vandaag brengt u een bezoek aan de vulkaan Ontake van 3063 meter hoogte. Op Mount Fuji na de hoogste berg van Japan. Iedereen dacht dat het een dode vulkaan was tot hij in 2014 uitbarstte. Midden in een enorm natuurgebied in de Alpen is het tevens een van de drie heilige bergen van Japan. Hij is dan ook bezaaid met tempels en Shinto schrijnen. Vele pelgrims trekken jaarlijks naar deze berg.

De prachtige uitzichten, de stoomgeisers en turquoise meertjes maken het tot een prachtige tocht. Ongeveer drie uur duurt de tocht naar de top. Het kan korter als u de kabelbaan neemt naar 2100 meter hoogte. U overnacht weer in Kiso Fukushima.

Dag 3 door de rijstvelden naar Tsumago

Met de trein neemt u een transfer naar Nojiri en vandaar wandelt u langs kleine dorpjes, rijstvelden en dichte bossen naar Tsumago (19 kilometer). Tsumago heeft zich verplicht alles nog in de oude originele stijl te behouden. Oude herbergen, huizen en pakhuizen mogen niet worden gesloopt. Toch lijkt het niet op een openlucht museum omdat er gewoon mensen wonen en werken zoals al eeuwen het geval is.
Tsumago en Magome.

Dag 4 Tsumago – Magome – Tsumago

De wandeling van Tsumago naar Magome is ongeveer 7 kilometer lang. Ook het stadje Magome wordt goed bewaard voor het nageslacht maar het is wel wat moderner dan Tsumago. Hier eindigt deze bijzondere tocht.

 

 

4 Daagse Wandeltocht door de Kiso vallei

Prijs van deze reis:

De prijs voor deze 4 daagse trekking door de Kiso Vallei is € 350,- per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen variëren. De prijs is inclusief : drie overnachtingen inclusief ontbijt en diner.

Japan wandeltocht reis iki Travels kiso vallei bouwsteen
Japan wandeltocht reis iki Travels kiso vallei bouwsteen
Japan wandeltocht reis iki Travels kiso vallei bouwsteen
Japan wandeltocht reis iki Travels kiso vallei bouwsteen
Japan wandeltocht reis iki Travels kiso vallei bouwsteen