Wandeltocht Kumano, 6 dagen

In het Kumano gebied ten zuiden van Osaka lopen verschillende eeuwenoude pelgrimroutes. U wandelt hier door ruige bossen en overnacht in traditionele Japanse accommodaties. Lekker ontspannen in een onsen (warm waterbronnen) na een actieve dag. Deze bouwsteen eindigt in het belangrijkste Shinto heiligdom van Japan.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Japan wandeltocht Kumano iki Travels

6 daagse Wandeltocht vanaf de kust door de bergen naar Ise.

Een paar honderd kilometer ten Zuiden van Kyoto en Osaka bij het plaatsje Takajiri begint u aan de wandeltocht door het prachtige natuurgebied. Onderweg overnacht u in de oude herbergen (minshuku’s, een soort bed en breakfast in Japanse stijl) die vaak door families worden gerund. Bij deze minshuku’s zit naast het ontbijt ook het diner inbegrepen. De laatste nacht verblijft u in het stadje Ise, bij het belangrijkste Shinto heiligdom van Japan. Uw bagage hoeft u tijdens de wandelingen niet zelf mee te slepen, deze wordt voor u vervoerd naar uw volgende overnachtingsplek. De mix van de overweldigende natuur en de bijna mystieke tempels en heiligdommen maakt deze tocht zeer de moeite waard.

Langs heilige plaatsen van Kumano naar de heiligdommen van Ise

Het Kii-schiereiland kent meerdere belangrijke heilige plaatsen, voor zowel Boeddhisten als Shintoïsten. Op deze route komt u langs een aantal van deze indrukwekkende plaatsen die, samen met de spectaculaire routes door het gebied, sinds 2004 op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. Al eeuwenlang wordt het enorme natuurgebied met zijn prachtige bergen, de ruige kustlijn, de gigantische oude bomen, watervallen en rivieren met ontzag vereerd door de Japanse bevolking. Het gebied wordt beschouwd als de plek waar de Goden leven en wonen en er ontstonden heilige plaatsen met Shinto heiligdommen.

Dag 1 – In de voetstappen van de keizers

De eerste helft van deze meerdaagse tocht is een deel van de Nakahechi, ofwel de Keizerlijke, route. Dit is een traditionele route, begonnen in de 10e eeuw, die oorspronkelijk startte in Kyoto. Van daaruit vertrok de keizer met zijn gevolg op zijn pelgrimage. Op de eerste dag loopt u van Takijiri-oji naar Takahara (4 kilometer). Doel van de route is Kumano-jinja, één van de grote heiligdommen op de Nakahechi. In de omgeving staan gigantische kamferbomen en vanuit het dorpje heeft u prachtig uitzicht op de Hatenashi bergketen. Voor u hier aankomt heeft u er wel wat flinke beklimming en afdalingen opzitten, over paden die meestal onverhard zijn. De tocht duurt ongeveer 2 uur waarna u overnacht in een minshuku in het dorp. Het eten is hier heerlijk en het buitenbad met heet bronwater zeer ontspannend voor uw voeten.

Dag 2 – Eeuwenoude cederbomen en een beroemde waterbron

Vandaag vertrekt u vanuit Takahara op weg naar Nonaka. Deze tocht van 13 kilometer duurt ongeveer 5 uur (zonder pauzes). Onderweg passeert u een standbeeldje van keizer Kazan op de Hashiori-pas. Hij was een van de eerste keizers die de pelgrimstocht ondernam. Ook keizer Kazan zal langs de Tsugizakura-oji zijn gekomen, één van de kleine heiligdommen die u vandaag passeert. Rond de schrijn staan cederbomen van wel meer dan 800 jaar oud, een bijzondere sfeer om uw lunch bij te nuttigen. Deze heeft u meegekregen van de minshuku waar u hebt overnacht. Aan het eind van tocht kunt u uitrusten bij de Nonaka-no-Shimizu hete bron. Ook vanavond overnacht u in een traditionele minshuku waar u getrakteerd wordt op een heerlijk diner met ingrediënten uit het seizoen.

Dag 3 – Overnachten in oude Japanse herbergen

De tocht van vandaag vraagt een vroeg vertrek; ruim 20 kilometer en een volle dag wachten op u. Onderweg komt u over een groot aantal passen en langs de Iwagami-oji Schrijn, het hoogste punt op deze route. Kort daarna passeert u een standbeeld van Jagata Jizo. Hij beschermt wandelaars tegen slechte geesten die erop uit zijn hen moe te maken, heel handig zo halverwege deze dag.

Wanneer u een smalle diepe vallei bereikt, bent u in Yunomine Onsen. De route gaat nog even verder via bospaden en kleine dorpjes op bergtoppen met prachtig uitzicht. Uiteindelijk na een lange afdaling langs rijstterrassen en theeplantages arriveert u bij de Kumano Hongu Taisha, het doel van uw reis. De paviljoens van dit heiligdom zijn meerdere keren beschadigd of zelfs verwoest door brand en overstromingen, maar de architectuur al ruim 800 jaar hetzelfde. De kunstige manier van bouwen (zonder een enkele spijker of schroef) en het onbewerkte hout waaruit ze zijn gemaakt, laat de paviljoenen prachtig opgaan in de omringende natuur. Het lijkt wel alsof de gebouwen zo uit de heilige grond zijn gegroeid.

Er werden hier zo’n 1800 jaar geleden warmwaterbronnen ontdekt en sinds het begin van de pelgrimages is het een vast onderdeel van de tocht. U overnacht hier in het kleine dorp genaamd Yunomine Onsen in één van de oude minshuku’s.

Dag 4 – De plaats waar de goden afdaalden

Vandaag begint de dag met een bustocht van Yunomine onsen naar Gongen-mae. Hier bevindt zich de Kumano Hayatama Taisha, de tweede van de drie Kumano Grand Shrines. Bezoek ook de Kamikura-Jinja, een heiligdom dat u bereikt via een steile stenen trap. Naast het heiligdom bevindt zich de Gotobiki-Iwa. Dit is een imposante rots en het zou de plaats markeren waar de goden van de Kumano regio als eerste voet aan land zetten. Ze zouden daarna van de eerdergenoemde oude stenen trap zijn afgedaald en zich hebben verspreid. Boven bij de Kamikura-Jinja is een mooi uitzicht op de stad Shingu waarvan u kunt genieten met een vers gekochte traditionele lunchbox, te koop bij één van de winkeltjes in de buurt.

Voordat u Shingu verlaat kunt u vlakbij het station nog even het eiland Ukishima no Mori, wat ‘drijvend bos’ betekent, bekijken. Het is weer een bijzonder stukje natuur op dit schiereiland: 5000m2 moerasbos en met elke stap voelt u de grond bewegen, omdat het daadwerkelijk drijft.

Vanaf station Shingu neemt u de trein naar Katsuura, waar u verblijft. Katsuura is een onsen plaatsje aan de kust, dat van vissersdorp is uitgegroeid tot de perfecte bestemming voor een kennismaking met de badcultuur in Japan. Er is een grote verscheidenheid aan baden en de meeste zijn ook te bezoeken zonder dat u een nachtje in de bijbehorende ryokans overnacht. Na het wandelen van de afgelopen dagen is het hier even lekker ontspannen. Overnachten kan in een hotel of in één van de ryokans.

Dag 5 – Mooie treinreis langs de Japanse kust

Vandaag verlaat u Katsuura om naar het stadje Ise te reizen. De route per trein voert een tijd lang langs de grillige oostkust van het Kii-schiereiland. Ise herbergt het belangrijkste Shinto heiligdom van Japan: de binnenste Shrine, de Naiku. Deze is gewijd aan de belangrijkste godheid van Japan: de zonnegodin Amaterasu. Men zegt dat dit heiligdom al meer dan 2000 jaar op deze plek staat en de gebouwen zien er inderdaad nog precies zo uit als men van opgravingen en overlevering zou verwachten. Echter wordt de Naiku elke 20 jaar opnieuw gebouwd uit cipressenhout, precies naast het huidige gebouw. De wandeling door het gebied rond het heiligdom is een reis door de tijd: de simpele paden van grind, ongeverfde houten gebouwen en de rust van het bos. U kunt heel dicht bij het heiligste van het heiligste komen, maar u mag slechts de eerste van de omheiningen om het daadwerkelijke heiligdom passeren en hier mogen geen foto’s worden gemaakt. U overnacht hier in Ise.

Dag 6 – Het belangrijkste Shinto heiligdom van Japan: Ise Shrine

Buiten het heiligdom ligt een kilometerlange straat met gebouwen in traditionele stijl die niet alleen souvenirs verkopen, maar ook de regionale specialiteiten. Bijvoorbeeld akafuku (rood geluk), een rijstcakeje met rodebonenpasta of Ise Udon, extra dikke noodles in een gebonden saus. Vergeet ook de oesters niet, die hier aan de kust vers uit zee worden gehaald.

Op de weg terug naar het centrum kunt u nog de buitenste Shrine bezoeken, de Geku, die is gewijd aan de godin van onderdak, eten en kleding. Bij dit heiligdom staat ook een museum dat de traditie van het herbouwen van de Ise Shrines toelicht en maquettes toont van de heiligdommen die niet toegankelijk zijn voor het publiek.

Vanaf Ise vervolgt u uw reis door Japan.

De prijs voor deze 6 daagse wandeltocht is €825,– per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen variëren.

De prijs is inclusief :
– Drie overnachtingen in traditionele minshuku’s.
– Twee overnachting in westerse hotels in Katsuura en Ise
– Vijf keer ontbijt, drie keer diner en twee keer lunch.
– Instructies en informatiepakket.
– Vervoer van bagage.
– De trein van Katsuura naar Ise

Exclusief:
– Transport per locale bus.
– Gids en/of entreegelden.
– Overige maaltijden.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Ise bamboe fonteintje
Kumano Waterval Tempel
Kumano platteland Japan
Kumano Tempel Kersenbloesems Japan
Ise tempel Japan
Kumano rivier met onsen Japan
Kumanobos Pelgrimstocht