Japan zomertour, 20 dagen

 

Japan zomertour

Ohara – Kyoto – Mount Koya – Osaka – Hiroshima  – Takayama – Shirakawago – Kanazawa – Kawaguchiko (Mount Fuji) – Tokyo

iki Travels heeft een zomerreis van 20 dagen in elkaar gezet met een evenwichtige mix van platteland, steden en tradities in het moderne Japan. Een bezoek aan de Japanse Alpen en aan de Fuji Vulkaan zorgen ook voor een paar dagen aangename verkoeling in de Japanse zomer. Natuurlijk is deze reis ook prachtig in het voor- en najaar. U kunt dan echter niet naar de krater van de Fuji-San klimmen vanwege de sneeuw.

  • Verkoeling bij de krater van Mount Fuji
  • De grootste begraafplaats van Japan
  • Cosplay outfits in alle stijlen

Deze individuele reis op maat is te boeken vanaf € 2.410,- inclusief transport, hotels en ontbijt.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Japan VB ZOMERTOUR 20dgn Iki Travels

japan Bentobox

Japan Kyoto geisha

Japan kyoto koffiehuis paraplus

japan Kyoto torii

 

 

 

 

Japan zomertour van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Japan
Op dag 1 vertrekt u vanaf Schiphol of Zaventem naar Ohara in Japan.

Dag 2 Ohara
U landt op Kansai International Airport in de baai van Osaka. Met de shuttlebus gaat u naar het hotel in Ohara. De rest van de dag is vrij om uit te rusten en/of een wandeling in de omgeving te maken. De tuin van de Sanzen-In Tempel is prachtig. De naam van de tempel betekent letterlijk “Tempel van de Wedergeboorte in het Paradijs” en dateert van 985. Het nonnenklooster Jakko-in bestaat sinds 1186 en is ook geopend voor het publiek. Om deze dag helemaal compleet te maken is het aan te raden te gaan genieten van de hete baden en het traditionele Japanse eten in de plaatselijke ryokan of minshuku, bijvoorbeeld in de Seryo bij de hoofdpoort van Sanzen-In Tempel.

Dag 3 Ohara – Kyoto
Doordat Kyoto de tweede wereldoorlog vrijwel ongeschonden is doorgekomen is er heel veel van de oude tempels en huizen bewaard gebleven. De volgende plekken zijn zeker de moeite waard om te bezoeken: Het Nijo Kasteel, de driehonderd jaar oude Nijo Jinya herberg waar vroeger hoge gasten verbleven, de Kinkakuji ofwel gouden paviljoen tempel is een van de belangrijkste trekpleisters van Japan. De Zen tempel Ryoanji met zijn prachtige rotstuinen. Om de inwendige mens te versterken is een bezoekje aan de Nishiki Markt een aanrader.

Dag 4 Kyoto
Na het ontbijt kunt u naar de Heian Tempel. Deze Shinto tempel met zijn dieprode kleur is zeer in trek bij stelletjes op hun huwelijksdag. Ook een bezoek aan de Kiyomizu tempel, een houten boeddhistische tempel uit de achtste eeuw is de moeite waard. In de avond gaan kijken in het Gion-the district is een must. Een alternatief voor deze dag is een dag-excursie naar Nara. Ook Nara was ooit de hoofdstad van Japan en heeft vele tempels die op de werelderfgoedlijst staan. Verder telt de stad 6 universiteiten. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Todaiji tempel. Het is het grootste houten gebouw ter wereld en herbergt een 15 meter hoge bronzen Boeddhabeeld.

Dag 5 Kyoto
De tuin van de Tenryuji tempel was de 1ste plek van Japan, die als nationaal historisch monument werd aangemerkt. Bezoek daarna het Bamboebos en verbaas u over de hoogte die de bamboe kan bereiken. In de avond kunt u zien hoe de vissers met behulp van aalscholvers vissen vangen.

Dag 6 Kyoto – Mount Koya
Met de trein gaat u naar Mount Koya. Hier staat de Kongobuji tempel, hoofdkwartier van de Koyasan Shingon sekte van het Japanse boeddhisme. Op het terrein staat ook het mausoleum van Kukai, een japanse monnik, wetenschapper, dichter en stichter van de sekte die leefde van 744 tot 835. Het mausoleum is omgeven door de grootste begraafplaats van Japan. U overnacht hier in de tempel en geniet van een traditioneel vegetarisch diner.

Dag 7 Mount Koya – Osaka
Na het traditionele ontbijt in de tempel gaat u met de trein naar het station van Osaka, één van de belangrijkste havensteden van Japan. Ga hier zeker het Umeda Sky gebouw bekijken. Zowel huisvrouwen als koks van top-restaurants doen hun boodschappen op de Kuromon markt, de grootste voedselmarkt van Osaka. In de America Mura straat komt u heel veel jongeren tegen met de prachtigste modestijlen, kapsels, piercings, tatoeages etc. Ook een bezoek aan het grootste aquarium van de wereld is mogelijk.

Dag 8 Osaka – Hiroshima
Vandaar gaat u met de Shinkansen (Bullet train) naar Hiroshima. Dit was de eerste stad in de geschiedenis van de mensheid die met een atoombom werd aangevallen. De verschillende monumenten en exposities in het Peace Memorial Park en het Peace Museum laten de verschrikkingen van een atoomoorlog duidelijk zien. Tegenwoordig wordt Hiroshima gezien als de stad van de vrede.

Dag 9 Hiroshima – Miyajima – Hiroshima
Met een lokale trein en een veerboot gaat u eerst naar Miyajima. Het eiland Miyajima wordt door de japanners gezien als een van de drie mooiste plekjes in Japan. Op het eiland staat de Itsukushima tempel met zijn grote Grand Torii. De Torii (poort) staat droog bij eb en als het vloed is lijkt hij te drijven op het water. Daarna kunt u nog een bezoek brengen aan de Daishoin Tempel. Hier liggen vele graven van de Moji clan, de feodale landheren die tijdens de Edo periode (1603 – 1868) dit gebied beheersten. De graven zijn omringd door honderden stenen lantaarns. Met de veerboot en de trein gaat u terug naar het hotel in Hiroshima.

optie Dag 9 Hiroshima – Naoshima
Met de Shinkansen (Bullet train) reist u verder naar Okayama en vandaar gaat het door met een locale trein naar Uno waar u de veerboot neemt naar Naoshima. Het eiland in de Japanse Zee is een groot museum!! Breng zeker een bezoek aan het moderne Chichu Museum. De ontwerper, Tadao Ando, heeft geprobeerd het museum zo te ontwerpen dat het gebouw het bergachtig eiland niet verstoord.

U wandelt over het eilandje van kunst naar kunst. Het lijkt of alle grote moderne kunstenaars hier hun kunstwerken hebben rondgestrooid. Hierbij is het mogelijk in het beroemde Benesse House te logeren.

Dag 10 Hiroshima (of Naoshima) –  Takayama
Met de Shinkansen reist u verder naar Takayama. In dit oude stadje in de bergen lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. De Sannomachi buurt heeft vele oude straatjes met oude koopmanshuizen, winkeltjes, sakebrouwerijen en taveernes. Ook kunt u gaan kijken in de Yatai Kaikan. In deze hal staan de praalwagens opgesteld die gebruikt zijn tijdens de jaarlijkse festivals op 14 en 15 april en 9 en 10 oktober.

Dag 11 Takayama – Shirakawago
Met de bus naar Shirakawago. Hier gaat u de oude traditionele “Ghasso – zukuri” huizen bekijken. Deze huizen hebben zwaar gebouwde steile rieten daken. De huizen werden gebruikt voor de zijderupscultuur. Op de begane grond leefden grote families van 20 tot 30 personen. Overnachting in een Minshuku met diner maar zonder prive badkamer.

Dag 12 Shirakawago – Kanazawa
Met de bus naar Kanazawa. De stad Kanazawa zit ingeklemd tussen de Japanse Zee en de Japanse Alpen. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Kenrokuen tuin, een van de mooiste tuinen van Japan. Het Nomura huis is een oud huis van de samurai Nomura familie en is nu open voor het publiek

Dag 13 Kanazawa
Ook kunt u naar het Higashi Pleasure district daar waar vroeger de geisha’s leefden. Hier is tevens de markt met allerlei eetstalletjes, een goede plek om de dag af te sluiten.

Wilt u iets van deze tijd, bezoekt u dan het moderne “21th century museum of contemporary art”. Alleen al het ronde gebouw van dit museum is de moeite waard.

Dag 14 Kanazawa – Kawaguchiko Mt.Fuji
Vandaag reist u per trein naar Kawaguchi. Het plaatsje ligt aan het gelijknamige meer aan de voet van de vulkaan Fuji. De vulkaan is met zijn 3776 meter de hoogste berg in Japan. Maak hier zeker een boottocht of wandeling bij het Sai meer. Van hier uit heeft u spectaculaire uitzichten op de Fuji – San zoals hij in Japan wordt genoemd.

Dag 15 Kawaguchiko Mt.Fuji
De vulkaan beklimmen tot aan de top kan alleen in Juli en Augustus, voor de rest van het jaar is hij bedekt met sneeuw. De kortste klim vanaf het 5e station duurt ruim vijf uur heen en terug zo’n drie uur. Daarna is het goed toeven in een heet bad met uitzicht op de vulkaan in uw Ryokan of minshuku.

Dag 16 Kawaguchiko – Tokyo
Vandaag reist u naar Tokyo. Na aankomst in het hotel kunt u de stad gaan verkennen. Om de stad echt goed te zien kunt u het Shinjuku Metropolitan Building bezoeken en naar de bovenste verdiepingen gaan.

Dag 17 Tokyo
In het centrum van de metropool Tokyo wonen 13 miljoen mensen in vele verschillende buurten met op iedere straathoek wel weer een andere verassing. Hier kunt u het Edo Museum bezoeken dat een fascinerend beeld geeft van de ontwikkeling stad van de Edo periode naar de moderne tijd. De Asakusa Kannon Tempel, ook wel Senso-Ji genoemd, is de oudste tempel van Japan en dateert uit 628. De bij gelegen Nakamise shopping arcade is een gerestaureerde winkelstraat uit de 17e eeuw. Natuurlijk gaat u ook naar Akihabara Electric City met de modernste snufjes techniek. Ook leuk is een bezoek aan Odaiba, een wijk op een kunstmatig aangelegd eiland in de baai van Tokyo.

Dag 18 Tokyo – Nikko – Tokyo (optie)
Deze dag zou u kunnen gebruiken om Nikko te bezoeken. Dit kan op eigen gelegenheid of georganiseerd met een internationale tour.
Nikko, een beroemd stadje met heel veel tempels voor als u er nog niet genoeg heeft gezien. De Toshuku Shinto tempel ligt in een prachtige omgeving in harmonie met de natuur. Hier ligt het graf van Tokugawa Ieyasu (1543-1616), de man die met militaire middelen het land heeft eengemaakt. Hij heeft het stabiele Tokugawa-tijdperk ingeluid dat geduurd heeft tot 1868. Over een weg met 20 haarspeldbochten gaat u naar het meer van Chuzenji dat gevormd is door de laatste uitbarsting van de vulkaan Nantai. Met de trein gaat u weer terug naar Tokyo.

Dag 19 Tokyo
Heel erg vroeg in de morgen kunt u een bezoek brengen aan de grootste vismarkt ter wereld, de Tsukiji vismarkt. Indrukwekkend is het juiste woord. De Meiji tempel is beroemd en berucht, het prachtige park er omheen wordt in April door vele mensen bezocht om te genieten van de kersenbloesems. De Harajuku wijk in Tokyo is niet alleen bekend om de aangrenzende Meiji Tempel met zijn prachtige park. Hier komen vele jongeren om te zien en gezien worden in hun prachtige Cosplay-outfits in allerlei stijlen. U zult zich hier niet vervelen want er valt veel te zien in deze modehoofdstad met zijn vele winkeltjes en eetstalletjes. .

Dag 20 Tokyo – Amsterdam
Na het ontbijt vertrekt u naar Narita Airport om in te checken voor de vlucht terug naar huis.

japan Bentobox

Japan Kyoto geisha

Japan kyoto koffiehuis paraplus

japan Kyoto torii

japan mount fuji rijst planten

Miyajima tempel Hiroshima

japan nikko Shinto shrine

japan Osaka aquarium

Tsumago Kiso vallei Japan

japan Takayama Beeld

japan Tokyo eethuisje

japan Tokyo shinjuku

japan Tokyo yoyogi park band

 

Japan zomertour dag tot dag overzicht

Dag 1 Vlucht naar Japan
Dag 2 Ohara
Dag 3 Ohara – Kyoto
Dag 4 Kyoto
Dag 5 Kyoto
Dag 6 Kyoto – Mount Koya
Dag 7 Mount Koya – Osaka
Dag 8 Osaka – Hiroshima
Dag 9 Hiroshima – Miyajima – Hiroshima
Dag 10 Hiroshima – Takayama
Dag 11 Takayama – Shirakawago
Dag 12 Shirakawago – Kanazawa
Dag 13 Kanazawa
Dag 14 Kanazawa – Kawaguchiko Mt.Fuji
Dag 15 Kawaguchiko Mt.Fuji
Dag 16 Kawaguchiko – Tokyo
Dag 17 Tokyo
Dag 18 Tokyo – Nikko – Tokyo (optie)
Dag 19 Tokyo
Dag 20 Tokyo – Amsterdam / Brussel

 

japan Bentobox

Japan Kyoto geisha

Japan kyoto koffiehuis paraplus

 

 

Prijs van de Japan zomertour

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 2.410,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen
Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 2.410,– *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 2.990,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 4.440,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– 5 Diners in respectievelijk Ohara, Mount Koya, Shirakawago en Kawaguchiko.
– Een JR railpass voor 1 week.
– Transfer van Kansai luchthaven naar Ohara
– Alle treintrajecten zoals beschreven in de reis.
– Uitgebreide informatiemap met kaarten en vertalingen.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Japan
– Transfer van Tokyo naar de luchthaven.
– Veerboten, lokale bussen en metro.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

japan Bentobox

Japan Kyoto geisha

Japan kyoto koffiehuis paraplus

 

 

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

japan Bentobox

Japan Kyoto geisha

Japan kyoto koffiehuis paraplus

japan Kyoto torii

japan mount fuji rijst planten

 

 

Japan zomertour, 20 dagen

 

Japan zomertour

Ohara – Kyoto – Mount Koya – Osaka – Hiroshima  – Takayama – Shirakawago – Kanazawa – Kawaguchiko (Mount Fuji) – Tokyo

iki Travels heeft een zomerreis van 20 dagen in elkaar gezet met een evenwichtige mix van platteland, steden en tradities in het moderne Japan. Een bezoek aan de Japanse Alpen en aan de Fuji Vulkaan zorgen ook voor een paar dagen aangename verkoeling in de Japanse zomer. Natuurlijk is deze reis ook prachtig in het voor- en najaar. U kunt dan echter niet naar de krater van de Fuji-San klimmen vanwege de sneeuw.

  • Verkoeling bij de krater van Mount Fuji
  • De grootste begraafplaats van Japan
  • Cosplay outfits in alle stijlen

Deze individuele reis op maat is te boeken vanaf € 2.410,- inclusief transport, hotels en ontbijt.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Japan VB ZOMERTOUR 20dgn Iki Travels

Bewaren

Bewaren

Japan zomertour van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Japan
Op dag 1 vertrekt u vanaf Schiphol of Zaventem naar Ohara in Japan.

Dag 2 Ohara
U landt op Kansai International Airport in de baai van Osaka. Met de shuttlebus gaat u naar het hotel in Ohara. De rest van de dag is vrij om uit te rusten en/of een wandeling in de omgeving te maken. De tuin van de Sanzen-In Tempel is prachtig. De naam van de tempel betekent letterlijk “Tempel van de Wedergeboorte in het Paradijs” en dateert van 985. Het nonnenklooster Jakko-in bestaat sinds 1186 en is ook geopend voor het publiek. Om deze dag helemaal compleet te maken is het aan te raden te gaan genieten van de hete baden en het traditionele Japanse eten in de plaatselijke ryokan of minshuku, bijvoorbeeld in de Seryo bij de hoofdpoort van Sanzen-In Tempel.

Dag 3 Ohara – Kyoto
Doordat Kyoto de tweede wereldoorlog vrijwel ongeschonden is doorgekomen is er heel veel van de oude tempels en huizen bewaard gebleven. De volgende plekken zijn zeker de moeite waard om te bezoeken: Het Nijo Kasteel, de driehonderd jaar oude Nijo Jinya herberg waar vroeger hoge gasten verbleven, de Kinkakuji ofwel gouden paviljoen tempel is een van de belangrijkste trekpleisters van Japan. De Zen tempel Ryoanji met zijn prachtige rotstuinen. Om de inwendige mens te versterken is een bezoekje aan de Nishiki Markt een aanrader.

Dag 4 Kyoto
Na het ontbijt kunt u naar de Heian Tempel. Deze Shinto tempel met zijn dieprode kleur is zeer in trek bij stelletjes op hun huwelijksdag. Ook een bezoek aan de Kiyomizu tempel, een houten boeddhistische tempel uit de achtste eeuw is de moeite waard. In de avond gaan kijken in het Gion-the district is een must. Een alternatief voor deze dag is een dag-excursie naar Nara. Ook Nara was ooit de hoofdstad van Japan en heeft vele tempels die op de werelderfgoedlijst staan. Verder telt de stad 6 universiteiten. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Todaiji tempel. Het is het grootste houten gebouw ter wereld en herbergt een 15 meter hoge bronzen Boeddhabeeld.

Dag 5 Kyoto
De tuin van de Tenryuji tempel was de 1ste plek van Japan, die als nationaal historisch monument werd aangemerkt. Bezoek daarna het Bamboebos en verbaas u over de hoogte die de bamboe kan bereiken. In de avond kunt u zien hoe de vissers met behulp van aalscholvers vissen vangen.

Dag 6 Kyoto – Mount Koya
Met de trein gaat u naar Mount Koya. Hier staat de Kongobuji tempel, hoofdkwartier van de Koyasan Shingon sekte van het Japanse boeddhisme. Op het terrein staat ook het mausoleum van Kukai, een japanse monnik, wetenschapper, dichter en stichter van de sekte die leefde van 744 tot 835. Het mausoleum is omgeven door de grootste begraafplaats van Japan. U overnacht hier in de tempel en geniet van een traditioneel vegetarisch diner.

Dag 7 Mount Koya – Osaka
Na het traditionele ontbijt in de tempel gaat u met de trein naar het station van Osaka, één van de belangrijkste havensteden van Japan. Ga hier zeker het Umeda Sky gebouw bekijken. Zowel huisvrouwen als koks van top-restaurants doen hun boodschappen op de Kuromon markt, de grootste voedselmarkt van Osaka. In de America Mura straat komt u heel veel jongeren tegen met de prachtigste modestijlen, kapsels, piercings, tatoeages etc. Ook een bezoek aan het grootste aquarium van de wereld is mogelijk.

Dag 8 Osaka – Hiroshima
Vandaar gaat u met de Shinkansen (Bullet train) naar Hiroshima. Dit was de eerste stad in de geschiedenis van de mensheid die met een atoombom werd aangevallen. De verschillende monumenten en exposities in het Peace Memorial Park en het Peace Museum laten de verschrikkingen van een atoomoorlog duidelijk zien. Tegenwoordig wordt Hiroshima gezien als de stad van de vrede.

Dag 9 Hiroshima – Miyajima – Hiroshima
Met een lokale trein en een veerboot gaat u eerst naar Miyajima. Het eiland Miyajima wordt door de japanners gezien als een van de drie mooiste plekjes in Japan. Op het eiland staat de Itsukushima tempel met zijn grote Grand Torii. De Torii (poort) staat droog bij eb en als het vloed is lijkt hij te drijven op het water. Daarna kunt u nog een bezoek brengen aan de Daishoin Tempel. Hier liggen vele graven van de Moji clan, de feodale landheren die tijdens de Edo periode (1603 – 1868) dit gebied beheersten. De graven zijn omringd door honderden stenen lantaarns. Met de veerboot en de trein gaat u terug naar het hotel in Hiroshima.

optie Dag 9 Hiroshima – Naoshima
Met de Shinkansen (Bullet train) reist u verder naar Okayama en vandaar gaat het door met een locale trein naar Uno waar u de veerboot neemt naar Naoshima. Het eiland in de Japanse Zee is een groot museum!! Breng zeker een bezoek aan het moderne Chichu Museum. De ontwerper, Tadao Ando, heeft geprobeerd het museum zo te ontwerpen dat het gebouw het bergachtig eiland niet verstoord.

U wandelt over het eilandje van kunst naar kunst. Het lijkt of alle grote moderne kunstenaars hier hun kunstwerken hebben rondgestrooid. Hierbij is het mogelijk in het beroemde Benesse House te logeren.

Dag 10 Hiroshima (of Naoshima) –  Takayama
Met de Shinkansen reist u verder naar Takayama. In dit oude stadje in de bergen lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. De Sannomachi buurt heeft vele oude straatjes met oude koopmanshuizen, winkeltjes, sakebrouwerijen en taveernes. Ook kunt u gaan kijken in de Yatai Kaikan. In deze hal staan de praalwagens opgesteld die gebruikt zijn tijdens de jaarlijkse festivals op 14 en 15 april en 9 en 10 oktober.

Dag 11 Takayama – Shirakawago
Met de bus naar Shirakawago. Hier gaat u de oude traditionele “Ghasso – zukuri” huizen bekijken. Deze huizen hebben zwaar gebouwde steile rieten daken. De huizen werden gebruikt voor de zijderupscultuur. Op de begane grond leefden grote families van 20 tot 30 personen. Overnachting in een Minshuku met diner maar zonder prive badkamer.

Dag 12 Shirakawago – Kanazawa
Met de bus naar Kanazawa. De stad Kanazawa zit ingeklemd tussen de Japanse Zee en de Japanse Alpen. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Kenrokuen tuin, een van de mooiste tuinen van Japan. Het Nomura huis is een oud huis van de samurai Nomura familie en is nu open voor het publiek

Dag 13 Kanazawa
Ook kunt u naar het Higashi Pleasure district daar waar vroeger de geisha’s leefden. Hier is tevens de markt met allerlei eetstalletjes, een goede plek om de dag af te sluiten.

Wilt u iets van deze tijd, bezoekt u dan het moderne “21th century museum of contemporary art”. Alleen al het ronde gebouw van dit museum is de moeite waard.

Dag 14 Kanazawa – Kawaguchiko Mt.Fuji
Vandaag reist u per trein naar Kawaguchi. Het plaatsje ligt aan het gelijknamige meer aan de voet van de vulkaan Fuji. De vulkaan is met zijn 3776 meter de hoogste berg in Japan. Maak hier zeker een boottocht of wandeling bij het Sai meer. Van hier uit heeft u spectaculaire uitzichten op de Fuji – San zoals hij in Japan wordt genoemd.

Dag 15 Kawaguchiko Mt.Fuji
De vulkaan beklimmen tot aan de top kan alleen in Juli en Augustus, voor de rest van het jaar is hij bedekt met sneeuw. De kortste klim vanaf het 5e station duurt ruim vijf uur heen en terug zo’n drie uur. Daarna is het goed toeven in een heet bad met uitzicht op de vulkaan in uw Ryokan of minshuku.

Dag 16 Kawaguchiko – Tokyo
Vandaag reist u naar Tokyo. Na aankomst in het hotel kunt u de stad gaan verkennen. Om de stad echt goed te zien kunt u het Shinjuku Metropolitan Building bezoeken en naar de bovenste verdiepingen gaan.

Dag 17 Tokyo
In het centrum van de metropool Tokyo wonen 13 miljoen mensen in vele verschillende buurten met op iedere straathoek wel weer een andere verassing. Hier kunt u het Edo Museum bezoeken dat een fascinerend beeld geeft van de ontwikkeling stad van de Edo periode naar de moderne tijd. De Asakusa Kannon Tempel, ook wel Senso-Ji genoemd, is de oudste tempel van Japan en dateert uit 628. De bij gelegen Nakamise shopping arcade is een gerestaureerde winkelstraat uit de 17e eeuw. Natuurlijk gaat u ook naar Akihabara Electric City met de modernste snufjes techniek. Ook leuk is een bezoek aan Odaiba, een wijk op een kunstmatig aangelegd eiland in de baai van Tokyo.

Dag 18 Tokyo – Nikko – Tokyo (optie)
Deze dag zou u kunnen gebruiken om Nikko te bezoeken. Dit kan op eigen gelegenheid of georganiseerd met een internationale tour.
Nikko, een beroemd stadje met heel veel tempels voor als u er nog niet genoeg heeft gezien. De Toshuku Shinto tempel ligt in een prachtige omgeving in harmonie met de natuur. Hier ligt het graf van Tokugawa Ieyasu (1543-1616), de man die met militaire middelen het land heeft eengemaakt. Hij heeft het stabiele Tokugawa-tijdperk ingeluid dat geduurd heeft tot 1868. Over een weg met 20 haarspeldbochten gaat u naar het meer van Chuzenji dat gevormd is door de laatste uitbarsting van de vulkaan Nantai. Met de trein gaat u weer terug naar Tokyo.

Dag 19 Tokyo
Heel erg vroeg in de morgen kunt u een bezoek brengen aan de grootste vismarkt ter wereld, de Tsukiji vismarkt. Indrukwekkend is het juiste woord. De Meiji tempel is beroemd en berucht, het prachtige park er omheen wordt in April door vele mensen bezocht om te genieten van de kersenbloesems. De Harajuku wijk in Tokyo is niet alleen bekend om de aangrenzende Meiji Tempel met zijn prachtige park. Hier komen vele jongeren om te zien en gezien worden in hun prachtige Cosplay-outfits in allerlei stijlen. U zult zich hier niet vervelen want er valt veel te zien in deze modehoofdstad met zijn vele winkeltjes en eetstalletjes. .

Dag 20 Tokyo – Amsterdam
Na het ontbijt vertrekt u naar Narita Airport om in te checken voor de vlucht terug naar huis.

Japan zomertour dag tot dag overzicht

Dag 1 Vlucht naar Japan
Dag 2 Ohara
Dag 3 Ohara – Kyoto
Dag 4 Kyoto
Dag 5 Kyoto
Dag 6 Kyoto – Mount Koya
Dag 7 Mount Koya – Osaka
Dag 8 Osaka – Hiroshima
Dag 9 Hiroshima – Miyajima – Hiroshima
Dag 10 Hiroshima – Takayama
Dag 11 Takayama – Shirakawago
Dag 12 Shirakawago – Kanazawa
Dag 13 Kanazawa
Dag 14 Kanazawa – Kawaguchiko Mt.Fuji
Dag 15 Kawaguchiko Mt.Fuji
Dag 16 Kawaguchiko – Tokyo
Dag 17 Tokyo
Dag 18 Tokyo – Nikko – Tokyo (optie)
Dag 19 Tokyo
Dag 20 Tokyo – Amsterdam / Brussel

 

Prijs van de Japan zomertour

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 2.410,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer. Verschillende manieren van reizen Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 2.410,– *** hotels eenvoudige accommodaties
€ 2.990,– **** hotels comfortabele 4 sterren hotels
€ 4.440,– ***** hotels luxe 5 sterren hotels

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– 5 Diners in respectievelijk Ohara, Mount Koya, Shirakawago en Kawaguchiko.
– Een JR railpass voor 1 week.
– Transfer van Kansai luchthaven naar Ohara
– Alle treintrajecten zoals beschreven in de reis.
– Uitgebreide informatiemap met kaarten en vertalingen.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Japan
– Transfer van Tokyo naar de luchthaven.
– Veerboten, lokale bussen en metro.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

zomertour vakantie japan festival iki Travels
zomertour vakantie japan geisha iki Travels
zomertour vakantie japan kyoto iki Travels
zomertour vakantie japan kyoto iki Travels
zomertour vakantie japan mount fuji iki Travels
zomertour vakantie japan naoshima iki Travels
zomertour vakantie japan nikko iki Travels
zomertour vakantie japan osaka aquarium iki Travels
zomertour vakantie japan shirakawago iki Travels
zomertour vakantie japan takayama iki Travels
zomertour vakantie japan tokyo visveiling iki Travels
zomertour vakantie japan tokyo shinjuku iki Travels
zomertour vakantie japan tokyo harayuku iki Travels