Kleurrijk Japan reis, 23 dagen

Kleurrijk Japan reis

Fukuoka – Nagasaki – Mount Aso – Usuki – Hiroshima – Onomichi – Kyoto – Nara – Tsumago – Matsumoto – Tokyo

iki Travels heeft een prachtige kleurrijk Japan reis van 23 dagen in elkaar gezet met een evenwichtige verdeling van het oude en moderne Japan. Bent u er eenmaal geweest, dan wilt u vast weer terug. Deze reis is enkel een voorbeeld uit onze ruime aanbod.

  • Nachtje bij de mensen thuis
  • Grootste vulkanische krater ter wereld
  • De gouden tempel van Kyoto

Deze individuele Japan reis op maat is te boeken vanaf € 2.750,- inclusief transport, hotels en ontbijt.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

kleurrijk japan reis kaart iki Travels

Japan Homestay

Japan Kiso Vallei

 Japan Kyoto fushimi inari

Gouden Tempel Kyoto Japan

 

Kleurrijk Japan reis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Fukuoka
Op dag 1 vertrekt u vanaf Schiphol naar Fukuoka op het zuidelijke eiland Kyushu in Japan.

Dag 2 Aankomst Fukuoka
De stad Fukuoka is een moderne gemoedelijke plaats en een goed begin van de reis. Er wordt al sinds de 7e eeuw vanuit Fukuoka handel gedreven met het Aziatische vasteland. Seoul in Zuid-Korea is dichterbij dan Tokyo. Geniet ‘s avonds van lekkere hapjes in een van de 150 voedselkraampjes in het centrum van de stad, een zeer plezierige kennismaking met de Japanse Keuken.

Dag 3 Fukuoka
Fukuoka heeft het Fukuoka Acros gebouw. Dit gebouw is helemaal overdekt met tuinen en valt door zijn groene kleur heel erg op tussen de andere hypermoderne bebouwing. Van de Shofukuji Tempel uit 1195 wordt gezegd dat het de allereerste Zen Tempel is van Japan.

Dag 4 Fukuoka – Nagasaki
Het vroegere eilandje Deshima in de haven van Nagasaki heeft eeuwenlang als enig toegangspoort tot Japan gefungeerd. Alleen Nederlanders mochten hier verblijven. Daarbuiten was Japan voor buitenlanders gesloten. Tegenwoordig worden alle oude barakken op Deshima weer gerestaureerd.

Dag 5 Nagasaki
Beslist de moeite waard is een bezoek aan het Atomic museum. Japan is het enige land waar ooit atoombommen tegen zijn gebruikt. Ieder dag wordt de tempelbel van de Fukusai-ji Tempel geluid op exact dezelfde tijd dat de atoombom op de stad viel. Deze bijzonder tempel heeft de vorm van een reusachtige schildpad met op zijn rug een enorm standbeeld van de Boedhistische godin Kannon.

Dag 6 Nagasaki
Wandelend door het Hollandstraatje loopt u Chinatown binnen. De Chinatown van Nagasaki is de oudste van Japan. In het Gloverpark staan heel veel oude Engelse huizen en tuinen van de laatste helft van de 19e eeuw, waaronder het huis van Madam Butterfly. De gelijknamige opera is ook de inspiratie voor de musical Miss Saigon geweest. Vanuit het park heeft u een prachtig uitzicht op de stad en de haven.

Dag 7 Nagasaki – Mount Aso
De krater van Mount Aso is de grootste (18 bij 24 km) vulkanische krater ter wereld. Het is een ruig kaal gebied, dat aan een maanlandschap doet denken. Een van de later ontstane kraters in dit dal is nog vulkanisch actief. Grote rookpluimen komen u tegemoet en u kunt de zwavel duidelijk ruiken.

Dag 8 Mount Aso – Usuki
Usuki was de eerste plaats waar het VOC schip “de Liefde” op 19 april 1600 in Japan aanlegde. U verblijft hier een nacht bij mensen thuis. Een unieke ervaring waarbij u veel van Japan leert. Usuki Sekibutsu is een grot met tientallen oude Boeddhabeelden.

Dag 9 Beppu – Hiroshima
Met de supersnelle Shinkansen (Bullet train) vertrekt u vandaag naar Hiroshima. Hiroshima is bekend vanwege de eerste atoombom. De verschillende monumenten en duizenden papieren kraanvogels in het Peace Memorial Park en het Peace Museum laten de verschrikkingen van een atoomoorlog duidelijk zien

Dag 10 Hiroshima en Miyajima
‘s Ochtends bezoekt u de Mazda fabriek met de langste lopende band ter wereld, 7 km lang. In de middag gaat u met een lokale trein en een veerbootje naar Miyajima. Het eiland Miyajima wordt door de japanners gezien als een van de drie mooiste plekjes in Japan vanwege de Grande Torii (poort) die droog staat bij eb en bij vloed lijkt te drijven.

Dag 11 Hiroshima – Onomichi
De schitterende baai van Onomichi wordt geroemd in vele Japanse boeken en Manga strips. De Senko-Ji tempel is onderdeel van de beroemde Chugoku 33 Kannon pelgrimstocht en ligt op de gelijknamige berg en is te bereiken met een kabelbaan. Boven op de berg heeft u een schitterend uitzicht over de stad en de enorme hangbrug naar Innoshima.

Dag 12 Onomichi – Kyoto
Deze voormalige hoofdstad heeft zeer veel te bieden zoals: het Nijo Kasteel, dat beroemd is om zijn prachtige schilderingen in Chinese stijl in de ontvangsthallen en de piepende vloeren die indringers moesten verraden. De Kinkakuji ofwel gouden paviljoen tempel is een van de belangrijkste trekpleisters van Japan. In de avond is het Gion-the district een must. In de sfeervolle buurt heeft u een goede kans de beroemde Geisha’s te zien, op weg naar hun afspraken.

Dag 13 Kyoto
De Zen tempel Ryoanji (vredige draak) heeft de oudste rotstuinen van Japan. In een nauwe winkelstraat bevindt zich de Nishiki markt (de keuken van Kyoto) met vele specialiteiten als pickles, Japanse zoetjes, sashimi, verse groenten enz. De markt is al eeuwen oud en vele winkels worden al generaties lang door de zelfde familie gerund.

Dag 14 Kyoto – Nara – Kyoto
Dag-excursie naar Nara. Ook Nara was ooit de hoofdstad van Japan en heeft vele tempels die op de werelderfgoedlijst staan. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Todaiji tempel. Het is het grootste houten gebouw ter wereld en herbergt een 15 meter hoog bronzen Boeddhabeeld.

Dag 15 Kyoto
De tuin van de Tenryuji tempel was de 1ste plek van Japan, die als nationaal historisch monument werd aangemerkt. Bezoek daarna het Bamboebos en verbaas u over de hoogte die de bamboe kan bereiken. In de avond kunt u zien hoe de vissers met behulp van aalscholvers vissen vangen.

Dag 16 Kyoto – Tsumago (kiso Vallei)
De Kiso Vallei was onderdeel van de oude Nakasendo Trail uit de Edo periode, die de Samurai en kooplieden gebruikten voor hun bezoek aan de Shogun in Edo. Tsumago heeft zich verplicht alles nog in de oude originele stijl te behouden. Oude herbergen, huizen en pakhuizen mogen niet worden gesloopt.

Dag 17 Tsumago – Magome – Tsumago (kiso Vallei)
Vanuit Tsumago kunt u een mooie wandeling maken naar Magome. Ook het stadje Magome wordt goed bewaard voor het nageslacht maar is wel wat moderner dan Tsumago. De wandeling is ongeveer 7 kilometer lang. Heeft u geen zin om te wandelen dan kunt u ook de bus nemen.

Dag 18 Tsumago – Matsumoto
Midden in de Japanse Alpen ligt Matsumoto. De stad, die omringt is door bergen en bekend is vanwege de kwaliteit van de wasabi, heeft één van de best bewaard gebleven kastelen van Japan. Het 400 jaar oude “Zwarte Kraaien” kasteel. ‘s Avonds kunt u zich prima vermaken in de oude gerestaureerde Nakamachi straat.

Dag 19 Matsumoto – Tokyo
In het begin van de middag arriveert u in een enorme jungle van staal, glas en beton met om iedere straathoek wel weer een verrassing. U heeft deze middag ruim de tijd om de oude wijk Asakusa met de beroemde Sensoji tempel te bezoeken. In de Roppongi wijk gaat iedereen stappen die gezien wil worden in de meest extravagante nachtclubs.

Dag 20 Tokyo
Tokyo heeft het!!! Heerlijk eten, moderne architectuur en kleine traditionele buurtjes. De Meiji-schrijn met zijn 12 meter hoge poorten van cypressehout (Torii) is beroemd en staat in het prachtige Harayuku park. De Harajuku wijk is een must! Hier komen op zondag vele jongeren muziek maken of hun prachtige Cosplay-outfits in allerlei stijlen te tonen.

Dag 21 Tokyo
Heel vroeg in de ochtend is het mogelijk om de grootste visafslag ter wereld, de Tsukiji markt te bezoeken. Een ervaring op zich en de sashimi is er wel erg vers. Om de stad een keer echt goed te zien kunt u het Shinjuku Metropolitan Building bezoeken en naar de bovenste verdiepingen gaan. Als het helder weer is heeft u kans Mount Fuji te zien.

Dag 22 Tokyo
In de Ryogoku wijk in het noorden van Tokyo is het Sumo Stadion met ook in die buurt vele “Sumo Stallen”, Chanko restaurants en andere Sumo gerelateerde dingen. Sommige van deze stallen kunnen in de vroege ochtenduren worden bezocht. ‘s Middags kunt u het Sony gebouw of de Toyota showroom bezoeken, twee werelden op zich. Een wandeling door de tuin van het keizerlijk paleis laat u even alle gebouwen vergeten.

Dag 23 Tokyo – Amsterdam
Vandaag is het weer tijd om naar huis te gaan. De Narita Express brengt u snel en efficiënt naar de luchthaven.

Japan Homestay

Japan Kiso Vallei

 Japan Kyoto fushimi inari

Gouden Tempel Kyoto Japan

 Japan Kyoto Jongeren

Beppu apen Japan

japan matsumoto

japan Miyajima torii

japan Nagasaki Chinatown

japan openluchttheater

Hiroshima memorial Japan

japan Tokyo Harajuku festival

japan Tokyo Harajuku

 

Kleurrijk Japan reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Vlucht naar Fukuoka
Dag 2 Aankomst Fukuoka
Dag 3 Fukuoka
Dag 4 Fukuoka – Nagasaki
Dag 5 Nagasaki
Dag 6 Nagasaki
Dag 7 Nagasaki – Mount Aso
Dag 8 Mount Aso – Usuki
Dag 9 Usuki – Hiroshima
Dag 10 Hiroshima en Miyajima
Dag 11 Hiroshima – Onomichi
Dag 12 Onomichi – Kyoto
Dag 13 Kyoto
Dag 14 Kyoto – Nara – Kyoto
Dag 15 Kyoto
Dag 16 Kyoto – Tsumago (kiso Vallei)
Dag 17 Tsumago – Magome – Tsumago (kiso Vallei)
Dag 18 Tsumago – Matsumoto
Dag 19 Matsumoto – Tokyo
Dag 20 Tokyo
Dag 21 Tokyo
Dag 22 Tokyo
Dag 23 Tokyo – Amsterdam

Japan Homestay

Japan Kiso Vallei

 Japan Kyoto fushimi inari

Gouden Tempel Kyoto Japan

 

Prijs van de kleurrijk Japan reis

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 2.750,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen
Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 2.750,– *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 3.320,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 4.530,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt
– 4 Diners respectievelijk in Mount Aso, Usuki en Tsumago
– JR railpass voor 2 weken – Alle trein en busreizen, zoals beschreven in de reis
– Uitgebreide informatiemap met kaarten en vertalingen.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Japan.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Lokale bussen en metro.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Japan Homestay

Japan Kiso Vallei

 Japan Kyoto fushimi inari

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Japan Homestay

Japan Kiso Vallei

 Japan Kyoto fushimi inari

Gouden Tempel Kyoto Japan

 Japan Kyoto Jongeren

 

Kleurrijk Japan reis, 23 dagen

Kleurrijk Japan reis

Fukuoka – Nagasaki – Mount Aso – Usuki – Hiroshima – Onomichi – Kyoto – Nara – Tsumago – Matsumoto – Tokyo

iki Travels heeft een prachtige kleurrijk Japan reis van 23 dagen in elkaar gezet met een evenwichtige verdeling van het oude en moderne Japan. Bent u er eenmaal geweest, dan wilt u vast weer terug. Deze reis is enkel een voorbeeld uit onze ruime aanbod.

  • Nachtje bij de mensen thuis
  • Grootste vulkanische krater ter wereld
  • De gouden tempel van Kyoto

Deze individuele Japan reis op maat is te boeken vanaf € 2.750,- inclusief transport, hotels en ontbijt.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

kleurrijk japan reis kaart iki Travels

Bewaren

Kleurrijk Japan reis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Fukuoka
Op dag 1 vertrekt u vanaf Schiphol naar Fukuoka op het zuidelijke eiland Kyushu in Japan.

Dag 2 Aankomst Fukuoka
De stad Fukuoka is een moderne gemoedelijke plaats en een goed begin van de reis. Er wordt al sinds de 7e eeuw vanuit Fukuoka handel gedreven met het Aziatische vasteland. Seoul in Zuid-Korea is dichterbij dan Tokyo. Geniet ‘s avonds van lekkere hapjes in een van de 150 voedselkraampjes in het centrum van de stad, een zeer plezierige kennismaking met de Japanse Keuken.

Dag 3 Fukuoka
Fukuoka heeft het Fukuoka Acros gebouw. Dit gebouw is helemaal overdekt met tuinen en valt door zijn groene kleur heel erg op tussen de andere hypermoderne bebouwing. Van de Shofukuji Tempel uit 1195 wordt gezegd dat het de allereerste Zen Tempel is van Japan.

Dag 4 Fukuoka – Nagasaki
Het vroegere eilandje Deshima in de haven van Nagasaki heeft eeuwenlang als enig toegangspoort tot Japan gefungeerd. Alleen Nederlanders mochten hier verblijven. Daarbuiten was Japan voor buitenlanders gesloten. Tegenwoordig worden alle oude barakken op Deshima weer gerestaureerd.

Dag 5 Nagasaki
Beslist de moeite waard is een bezoek aan het Atomic museum. Japan is het enige land waar ooit atoombommen tegen zijn gebruikt. Ieder dag wordt de tempelbel van de Fukusai-ji Tempel geluid op exact dezelfde tijd dat de atoombom op de stad viel. Deze bijzonder tempel heeft de vorm van een reusachtige schildpad met op zijn rug een enorm standbeeld van de Boedhistische godin Kannon.

Dag 6 Nagasaki
Wandelend door het Hollandstraatje loopt u Chinatown binnen. De Chinatown van Nagasaki is de oudste van Japan. In het Gloverpark staan heel veel oude Engelse huizen en tuinen van de laatste helft van de 19e eeuw, waaronder het huis van Madam Butterfly. De gelijknamige opera is ook de inspiratie voor de musical Miss Saigon geweest. Vanuit het park heeft u een prachtig uitzicht op de stad en de haven.

Dag 7 Nagasaki – Mount Aso
De krater van Mount Aso is de grootste (18 bij 24 km) vulkanische krater ter wereld. Het is een ruig kaal gebied, dat aan een maanlandschap doet denken. Een van de later ontstane kraters in dit dal is nog vulkanisch actief. Grote rookpluimen komen u tegemoet en u kunt de zwavel duidelijk ruiken.

Dag 8 Mount Aso – Usuki
Usuki was de eerste plaats waar het VOC schip “de Liefde” op 19 april 1600 in Japan aanlegde. U verblijft hier een nacht bij mensen thuis. Een unieke ervaring waarbij u veel van Japan leert. Usuki Sekibutsu is een grot met tientallen oude Boeddhabeelden.

Dag 9 Beppu – Hiroshima
Met de supersnelle Shinkansen (Bullet train) vertrekt u vandaag naar Hiroshima. Hiroshima is bekend vanwege de eerste atoombom. De verschillende monumenten en duizenden papieren kraanvogels in het Peace Memorial Park en het Peace Museum laten de verschrikkingen van een atoomoorlog duidelijk zien

Dag 10 Hiroshima en Miyajima
‘s Ochtends bezoekt u de Mazda fabriek met de langste lopende band ter wereld, 7 km lang. In de middag gaat u met een lokale trein en een veerbootje naar Miyajima. Het eiland Miyajima wordt door de japanners gezien als een van de drie mooiste plekjes in Japan vanwege de Grande Torii (poort) die droog staat bij eb en bij vloed lijkt te drijven.

Dag 11 Hiroshima – Onomichi
De schitterende baai van Onomichi wordt geroemd in vele Japanse boeken en Manga strips. De Senko-Ji tempel is onderdeel van de beroemde Chugoku 33 Kannon pelgrimstocht en ligt op de gelijknamige berg en is te bereiken met een kabelbaan. Boven op de berg heeft u een schitterend uitzicht over de stad en de enorme hangbrug naar Innoshima.

Dag 12 Onomichi – Kyoto
Deze voormalige hoofdstad heeft zeer veel te bieden zoals: het Nijo Kasteel, dat beroemd is om zijn prachtige schilderingen in Chinese stijl in de ontvangsthallen en de piepende vloeren die indringers moesten verraden. De Kinkakuji ofwel gouden paviljoen tempel is een van de belangrijkste trekpleisters van Japan. In de avond is het Gion-the district een must. In de sfeervolle buurt heeft u een goede kans de beroemde Geisha’s te zien, op weg naar hun afspraken.

Dag 13 Kyoto
De Zen tempel Ryoanji (vredige draak) heeft de oudste rotstuinen van Japan. In een nauwe winkelstraat bevindt zich de Nishiki markt (de keuken van Kyoto) met vele specialiteiten als pickles, Japanse zoetjes, sashimi, verse groenten enz. De markt is al eeuwen oud en vele winkels worden al generaties lang door de zelfde familie gerund.

Dag 14 Kyoto – Nara – Kyoto
Dag-excursie naar Nara. Ook Nara was ooit de hoofdstad van Japan en heeft vele tempels die op de werelderfgoedlijst staan. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Todaiji tempel. Het is het grootste houten gebouw ter wereld en herbergt een 15 meter hoog bronzen Boeddhabeeld.

Dag 15 Kyoto
De tuin van de Tenryuji tempel was de 1ste plek van Japan, die als nationaal historisch monument werd aangemerkt. Bezoek daarna het Bamboebos en verbaas u over de hoogte die de bamboe kan bereiken. In de avond kunt u zien hoe de vissers met behulp van aalscholvers vissen vangen.

Dag 16 Kyoto – Tsumago (kiso Vallei)
De Kiso Vallei was onderdeel van de oude Nakasendo Trail uit de Edo periode, die de Samurai en kooplieden gebruikten voor hun bezoek aan de Shogun in Edo. Tsumago heeft zich verplicht alles nog in de oude originele stijl te behouden. Oude herbergen, huizen en pakhuizen mogen niet worden gesloopt.

Dag 17 Tsumago – Magome – Tsumago (kiso Vallei)
Vanuit Tsumago kunt u een mooie wandeling maken naar Magome. Ook het stadje Magome wordt goed bewaard voor het nageslacht maar is wel wat moderner dan Tsumago. De wandeling is ongeveer 7 kilometer lang. Heeft u geen zin om te wandelen dan kunt u ook de bus nemen.

Dag 18 Tsumago – Matsumoto
Midden in de Japanse Alpen ligt Matsumoto. De stad, die omringt is door bergen en bekend is vanwege de kwaliteit van de wasabi, heeft één van de best bewaard gebleven kastelen van Japan. Het 400 jaar oude “Zwarte Kraaien” kasteel. ‘s Avonds kunt u zich prima vermaken in de oude gerestaureerde Nakamachi straat.

Dag 19 Matsumoto – Tokyo
In het begin van de middag arriveert u in een enorme jungle van staal, glas en beton met om iedere straathoek wel weer een verrassing. U heeft deze middag ruim de tijd om de oude wijk Asakusa met de beroemde Sensoji tempel te bezoeken. In de Roppongi wijk gaat iedereen stappen die gezien wil worden in de meest extravagante nachtclubs.

Dag 20 Tokyo
Tokyo heeft het!!! Heerlijk eten, moderne architectuur en kleine traditionele buurtjes. De Meiji-schrijn met zijn 12 meter hoge poorten van cypressehout (Torii) is beroemd en staat in het prachtige Harayuku park. De Harajuku wijk is een must! Hier komen op zondag vele jongeren muziek maken of hun prachtige Cosplay-outfits in allerlei stijlen te tonen.

Dag 21 Tokyo
Heel vroeg in de ochtend is het mogelijk om de grootste visafslag ter wereld, de Tsukiji markt te bezoeken. Een ervaring op zich en de sashimi is er wel erg vers. Om de stad een keer echt goed te zien kunt u het Shinjuku Metropolitan Building bezoeken en naar de bovenste verdiepingen gaan. Als het helder weer is heeft u kans Mount Fuji te zien.

Dag 22 Tokyo
In de Ryogoku wijk in het noorden van Tokyo is het Sumo Stadion met ook in die buurt vele “Sumo Stallen”, Chanko restaurants en andere Sumo gerelateerde dingen. Sommige van deze stallen kunnen in de vroege ochtenduren worden bezocht. ‘s Middags kunt u het Sony gebouw of de Toyota showroom bezoeken, twee werelden op zich. Een wandeling door de tuin van het keizerlijk paleis laat u even alle gebouwen vergeten.

Dag 23 Tokyo – Amsterdam
Vandaag is het weer tijd om naar huis te gaan. De Narita Express brengt u snel en efficiënt naar de luchthaven.

Kleurrijk Japan reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Vlucht naar Fukuoka
Dag 2 Aankomst Fukuoka
Dag 3 Fukuoka
Dag 4 Fukuoka – Nagasaki
Dag 5 Nagasaki
Dag 6 Nagasaki
Dag 7 Nagasaki – Mount Aso
Dag 8 Mount Aso – Usuki
Dag 9 Usuki – Hiroshima
Dag 10 Hiroshima en Miyajima
Dag 11 Hiroshima – Onomichi
Dag 12 Onomichi – Kyoto
Dag 13 Kyoto
Dag 14 Kyoto – Nara – Kyoto
Dag 15 Kyoto
Dag 16 Kyoto – Tsumago (kiso Vallei)
Dag 17 Tsumago – Magome – Tsumago (kiso Vallei)
Dag 18 Tsumago – Matsumoto
Dag 19 Matsumoto – Tokyo
Dag 20 Tokyo
Dag 21 Tokyo
Dag 22 Tokyo
Dag 23 Tokyo – Amsterdam

Prijs van de kleurrijk Japan reis

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 2.750,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer. Verschillende manieren van reizen Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 2.750,– *** hotels eenvoudige accommodaties
€ 3.320,– **** hotels comfortabele 4 sterren hotels
€ 4.530,– ***** hotels luxe 5 sterren hotels

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt
– 4 Diners respectievelijk in Mount Aso, Usuki en Tsumago
– JR railpass voor 2 weken – Alle trein en busreizen, zoals beschreven in de reis
– Uitgebreide informatiemap met kaarten en vertalingen.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Japan.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Lokale bussen en metro.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

kleurrijk japan reis Tokyo iki Travels