Pelgrimstocht door Shikoku, 4 dagen 

Het eiland Shikoku is beroemd vanwege een 1400 kilometer lange pelgrimsroute. Al eeuwen lang maken mensen langs de vele tempels op het eiland een pelgrimstocht in navolging van Kobo Daishi de stichter van het Shingon Zen Boeddhisme. In de negende eeuw maakte hij een tocht langs alle 88 tempels op de route.

U begint deze tocht in het Noorden van Shikoku en verkent de tempels die hier gelegen zijn. De eerste twee tempels van deze tocht bevinden zich tegenover elkaar en vormen een mooi contrast van strak en modern tegenover traditioneel Japanse bouwstijl. De tweede dag neemt u de bergen in waar u met helder weer het hoofdeiland Honshu kan zien. Op de ochtend van de derde dag neemt u de trein dwars door het natuurlandschap van Shikoku naar het zuiden waar nog vele tempels op u wachten.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Shikoku kust japan

Dag 1     Kanonji (11km)

Deze tocht begint bij het Kanonji station op een halfuurtje lopen bevinden de eerste twee tempels van vandaag zich: 68.Jinnei-in tempel en er recht tegenover tempel 69 Kannonji tempel. Het contrast tussen twee tempels is erg merkbaar. Tempel 68 gaat voor een moderne look met gebruik van veel beton in contrast tot het hout en wol van tempel 69. Tempel 69 is ook de tempel op deze route waar men kan bidden voor veiligheid gedurende een reis.

Na het bezoek aan deze twee tempels loopt u een uur langs de Saita rivier richting tempel 70: Motoyama-ji. Deze tempel wordt gezien als Nationaal Erfgoed voor de Japanners. Vervolgens loopt u recht door de stad naar de laatste tempel van vandaag. Tempel 67 bevindt zich net buiten de stad op het platteland en is omringd door natuur. Hierna neemt u de lokale boemel naar uw hotel.  

 

Dag 2     Kanonji – Minawa (20 km)

Na het ontbijt vertrekt u richting tempel 66 boven op de berg buiten Kanonji. Deze tempel is ook bekend als de “Zwevende Wolkentempel” en is een plaats voor leren en meditatie. Dit is ook geografisch gezien de hoogste tempel van alle 88 op zo’n 927 meter hoogte. Na een wandeling van ongeveer 2 uur komt u aan bij de kabelbaan die u naar deze tempel zal brengen. U zal begroet worden door de Rakans, de 500 beelden van Boeddha’s eerste volgers.

Op de berg is een groot beeld van een aubergine te vinden. U kunt door deze aubergine heen lopen voor goed geluk of een wens maken. Als de lucht helder is, heeft u prachtig uitzicht op het platteland en omliggende vallei. Vanaf sommige plaatsen is het zelfs mogelijk om het hoofdeiland van Japan Honshu te zien.

Nadat u de tempelgrond voldoende heeft verkend loopt u ongeveer 12 kilometer bergaf richting Minawa waar u overnacht.

 

Dag 3 Minawa: Tempel 30 – tempel 32 (14 km)

Vandaag neemt u de trein dwars door het Shikoku eiland naar Kochi station waar u een bezoekje kan brengen aan één van de 12 Japanse kastelen die de oorlogsperiode en natuurrampen heeft overleefd vanaf 1601. U wandelt zo’n 6 kilometer naar tempel 30: de Zenrakuji tempel. Na een korte stop maakt u wandeling van ongeveer 8 kilometer langs de Kokubu rivier tot u bij de volgende tempel aankomt Chikurinji tempel. U vervolgt uw wandeling richting de kust waar de laatste tempel van vandaag Zenjibuji tempel zich bevindt. Onderweg zult u nog langs enkele kleinere tempels lopen. Vanaf de 32e tempel neemt u de boemel naar uw hotel of minshuku.

 

Dag 4    Tempel 33 – tempel 36 (20,5 km)

U loopt vandaag naar tempel 33: Sekkeiji tempel. Dit is één van drie Zen tempels op deze gehele 88 tempelroute. Op ongeveer 7 kilometer afstand ligt de volgende tempel Tanemaji. Deze tempel is vernoemd naar de vijf soorten zaden die Kobo Daishi meebracht. U vervolgt uw wandeling richting de Shoryuji tempel. Deze tempel bevindt zich op een schiereiland en zal u via een trap de bergen inleiden vanwaar u omringd bent door prachtige natuur. U daalt de berg weer af naar de ryokan waar u overnacht.  

De prijs voor deze 4 daagse tocht is € 555,– per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen variëren.

De prijs is inclusief :
– 4 overnachtingen in traditionele tempels en/of minshuku’s.
– vier keer ontbijt, vier keer diner.
– Instructies en informatiepakket.
– Laatste overnachting in een Japanse ryokan aan de kust
– Trein van noord Shikoku naar zuid Shikoku

 

Exclusief:
– Transport per locale bus.
– Gids en/of entreegelden.
– Overige maaltijden.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Pelgrims Shikoku Japan 88 tempel
Shikoku beeldje monnik