Tohoku natuur en cultuur, 6 dagen

Deze 6-daagse Tohoku bouwsteen kunt u zowel met de trein als met de auto afleggen. U komt langs de natuurlijke schoonheden van de Tohoku regio. In deze regio vindt u Matsushima, wat door de Japanners als één van de drie mooiste plekken van Japan wordt gevonden. Verder krijgt u de kans om te genieten van de verschillende onsen.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

iki Travels Groot Plaatje Ginzan Onsen

Tohoku natuur en cultuur, 6 dagen

Dag 1   Sendai

Sendai is de grootste stad in Noord-Oost Honshu en heeft een geschiedenis die terug gaat tot rond 1600, toen de stad werd gesticht door de Date clan. Het belang van deze clan is onder meer te zien bij het Zuihoden mausoleum. Hier ligt Date Masamune, één van de machtigste heersers van de Edo Periode. Het mausoleum is gebouwd in de rijke Momoyama-stijl met prachtig gedetailleerd houtwerk in levendige kleuren. De gigantische cederbomen rond het mausoleum symboliseren de lange geschiedenis van de Date clan. In het museum zijn persoonlijke bezittingen van deze rijke familie te bezichtigen. Zoals iedere grote familie had ook deze clan een eigen heiligdom, dat was de Rinnoji tempel uit 1441. Een bezoekje is zeker de moeite waard, want de tempel heeft een mooie tuin met een indrukwekkende pagode, koivijver en verschillende wandelroutes. Aan het eind van de dag kunt u voor het diner gyutan proberen. Dat is dungesneden koeientong, een gerecht uit Sendai, geserveerd met rijst, als curry of als stoofpotje.

 

Dag 2   Sendai – Matsushima – Sendai

In de ochtend kunt u een bezoekje brengen aan de asaichi, de ochtendmarkt. Hier krijgt u een kijkje in de plaatselijke keuken, met seizoensgebonden ingrediënten die worden aangeboden in een straatje van ongeveer 100 meter lang. Een aantal stalletjes verkopen ook gerechtjes die u meteen kunt eten of mee kunt nemen voor de lunch.

Vanaf het centrum van Sendai bent u met 40 minuten bij de baai van Matsushima. Dit is al eeuwen één van de drie mooiste gezichten van Japan. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom; de witte rotsformaties met hun groene dennenbomen steken prachtig af tegen het blauwe water en de lucht. Sommige eilandjes zijn ook te bezoeken, zoals Oshima. Dit was een eilandje waar monniken naartoe gingen om te mediteren. Langs de wandelroutes komt u een aantal van deze grotten tegen. Aan het eind van de middag kunt u een laatste keer genieten van het uitzicht in het Kanrantei theehuis. Dit pand uit de Edo-periode huist nog de originele gouden schuifdeuren en een klein museum met een collectie samoerai harnassen en wapentuig uit de regio.

 

Dag 3   Sendai – Yamadera – Yamagata
Na het ontbijt vertrekt u vanuit Sendai met de auto/trein richting Yamagata. Maak hier vooral een tussenstop in Risshakuji tempel ook wel bekend als Yamadera, wat letterlijk bergtempel betekend. Hier kunt u een bezoekje brengen aan een tempel hoog in de bergen, om bij deze tempel te komen moet u precies 1000 traptreden beklimmen. Tijdens deze beklimming heeft u uitzicht op de omliggende dorpjes en de zee van bomen eromheen. Het uitzicht is natuurlijk het mooiste vanaf de uitkijk hut boven aan de berg. Eenmaal beneden kunt u genieten van de lokaal geproduceerde Soba waar deze regio zo trots op is. U vervolgt uw reis naar Yamagata waar u overnacht.

 

Dag 4   Yamagata – Ginzan Onsen (– Yamagata)

Vandaag wordt een dag om lekker rond te lopen en genieten van de traditionele Japanse baden. De plaats om dit te doen ligt op slechts een uurtje rijden van Yamagata. Ginzan Onsen is een verborgen onsen stad. Origineel was deze stad gebouwd op een zilvermijn, hier komt de naam ook vandaan: Zilver Berg Onsen. Tegenwoordig staat dit stadje bekend om alle onsen en ryokan die zich aan de rivier bevinden. Met het typische exterieur lijkt alles op het traditioneel Japan waar we zo bekend mee zijn geraakt.

Mocht u toch de natuur missen kunt een bezoekje brengen aan de 22-meter hoge waterval. Bij deze waterval was meer dan 500 jaar geleden ooit de ingang naar de achterliggende mijnen. Als u de waterval voorbij loopt kunt u na een kleine wandeling van 10 à 15 minuten de mijn binnen lopen om de voormalige mijn te bezichtigen.

 

Dag 5    Yamagata – Mount Zao – Yamagata

Vandaag reist u naar Mount Zao. U kunt hier kiezen uit verschillende wandelroutes variërend van beginner tot veteraan. Natuurlijk kunt u ook de kabelbaan naar de tweede top Kattadake nemen. Vanaf hier kunt u de krater van deze vulkaan op een afstand zien. U kunt vanaf hier een 45 min wandeling maken naar het hoogste punt van deze berg op 1841 meter hoogte om een nog betere blik te werpen op het meer in deze krater. Na uw afdaling kunt u een welverdiend bezoekje brengen aan de Zao Onsen. Probeer ook zeker de zogenaamde Igamochi: kleine rijstcakejes met jam van binnen geserveerd op een bamboe blad.

 

Dag 6 Yamagata – Aizu Wakamatsu

Na het ontbijt wisselt u de bergen in voor de samoerai stad Aizu-Wakamatsu. Een historisch stadje gelegen in de Aizu regio. Hier kunt u een bezoek brengen aan het Wakamtsu kasteel. Nabij het kasteel ligt de Oyakuen wat ook wel Medicijn Tuin genoemd wordt, een pond met daaromheen een prachtige tuin met ruim 400 medische planten. U kunt tijdens uw wandeling van deze tuin stoppen bij een theehuis voor wat heerlijke Japanse thee.

Ook kunt u de 19 graven van de Byakkotai bezoeken. De Byakkotai was een kleine groep elite samoerai jongens die de Aizu clan beschermde tijdens de Boshin oorlog. De Byakkotai waren 15-16 jaar oude jongens die bovenop de berg Mount Iimori hunzelf op eervolle wijze het leven ontnamen. De Byakkotai werden getraind aan de Aizu Clan School Nisshin-Kan, waar u een bezoekje kunt brengen om te zien hoe scholing des tijds was voor jongeren.

 

De prijs voor deze 6 daagse Tohoku natuur en cultuur bouwsteen is € 920,– per persoon op basis van twee personen.

Inclusief:

  • vijf overnachtingen inclusief ontbijt
  • vijf dagen huurauto / JR railpass voor 7 dagen onbeperkt treinen inclusief shinkansen
  • instructies en informatiepakket
  • onze agent in Japan is 24 uur per dag bereikbaar in geval van problemen.

Exclusief

  • Eventueel overig vervoer met treinen en bussen.
  • Gids en/of entreegelden.
  • Reis- en Annuleringsverzekering.
  • Eigen risico in geval van schade aan de huurauto tot een maximum van ¥ 50.000.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Matsushima tohoku iki Travels
Yamadera Shrine Tohoku iki Travels
Shinkansen Tohoku iki Travels
Sendai Temple Tohoku iki Travels
Japan soba Tohoku iki Travels