Eilandhoppen Tsushima en iki eiland

5 daagse bouwsteen
Zowel Zuid-Korea als Japan bezoeken tijdens uw reis wordt nog makkelijker met deze bouwsteen. De nog vrij onbekende (maar zeker niet minder interessante) Japanse eilanden Iki en Tsushima liggen tussen Zuid-Korea en Japan en zijn goed te bereiken per veerboot.

De eilanden bieden talloze mogelijkheden om te wandelen, fietsen en te relaxen.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Miuda Beach iki Travels bouwsteen

Dag 1 Busan – Hitakatsu (Tsushima)

U neemt de ferry van Busan naar Hitakatsu (op het noorden van Tsushima), een uurtje varen. Het subtropische Tsushima is een Japans eiland ondanks dat het dichter bij Korea ligt (50 km van Busan en 140 km van Fukuoka). Vandaag heeft u ruim de tijd om het historische plaatsje Hitakatsu wandelend te verkennen. In Hitakatsu kunt u een mini pelgrimstocht maken van een uur waarbij u 88 stenen beelden passeert. Volgens de locals zal uw wens ongetwijfeld uitkomen wanneer u alle beelden passeert. Ook de fietstocht van ongeveer 3 uur (20 km) van Hitakatsu naar Waniura is zeer de moeite waard. U fietst deels langs de kust en passeert interessante historische monumenten waaronder het Tonosaki Park (waar de slag om Tsushima wordt herdacht) en de Toyo ruïnes.

Dag 2 Hitakatsu – Izuhara (Tsushima)

Per bus rijdt u verder naar Izuhara om het zuiden van het eiland te verkennen. Izuhara is een kasteelstad en heeft veel te bieden zoals het oude Kaneishi kasteel met zijn traditionele Japanse tuin, tempels, shrines en een volksmuseum. Op Tsushima eiland zijn nog 31 fort ruïnes intact daterend van 1880 tot 1930. De ruïnes van Izuhara zijn zeer de moeite waard. Op loopafstand van het oude Kaneishi kasteel liggen de ruines van het Shimizu kasteel. Dit kasteel werd eind 16e eeuw op de berg Shimizu gebouwd in een (mislukte) poging om het Koreaanse schiereiland te veroveren. Niet ver van het kasteel ligt de berg Ariake waar u zeer fraai uitzicht heeft over de baai en (wanneer de weersomstandigheden het toelaten) over iki eiland. Geniet ’s avonds in een de lokale restaurants van de heerlijke cuisine: robuke noodles (gemaakt van zoete aardappelen) en kasumaki (sweet bean rolls) kunt u alleen op Tsushima eten!

Dag 3 Izuhara – iki eiland

iki Island ligt op slechts 1 uur varen met de veerboot van Izuhara. U komt aan bij de Gonoura port. Het eiland is zo’n 140 kilometer in omtrek en daardoor perfect om te verkennen per (elektrische) fiets. U kunt voor de middag een fiets huren en de omgeving van Gonoura gaan verkennen. Na deze heerlijke fietstocht kunt u s ’avonds genieten van de specialiteit van iki Island: Iki Beef.

Dag 4 iki eiland

Vandaag staat er een huurauto voor u klaar. Deze dag kunt u de noordelijke kant van het eiland gaan verkennen. Hier vindt u Tatsunoshima, een onbewoond eilandje ten noorden van iki dat wordt omgeven door unieke rotsformaties. De sightseeing cruise neemt u mee langs de spectaculaire rotsen en door de smalle kloven, waarvan een ook wel bekend staat als ‘’Snake Valley’’ vanwege de nauwheid. Op het witte zandstrand met zijn azuurblauwe oceaanwater is het heerlijk vertoeven.

Dag 5 iki eiland – Nagasaki

Het eilandhoppen zit er helaas alweer op. U neemt afscheid van iki eiland en vliegt in slechts 30 minuten naar Nagasaki.

De prijs voor deze 5 daagse eilandhoppen bouwsteen is € 650,– per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen variëren.

De prijs is inclusief :
- Vier overnachtingen inclusief ontbijt.
- Tickets voor de veerboot van Busan naar Hitakatsu (Tsushima).
- Tickets voor de veerboot van Izuhara (Tsushima) naar Gonoura (iki).
- 1 dag huurauto op iki eiland.
- Korte vlucht van iki eiland naar Nagasaki.
- Praktische reisinformatie.
- Onze agent in Japan is 24 uur per dag bereikbaar in geval van problemen.

Exclusief:
- Lokaal vervoer met bussen, metro, veerboot, taxi’s, huurfietsen.
- Gids en/of entreegelden.
- Overige maaltijden.
- Reis- en Annuleringsverzekering.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Aso Bay iki Travels
Izuhara Port iki Travels
Watatsumi Shrine 2 iki Travels
Watatsumi Shrine iki Travels