Excursies in Japan

Om Japan en haar cultuur volledig te kunnen ervaren hebben wij voor u, in samenwerking met lokale gidsen, een aantal excursies, workshops en dagtripjes geselecteerd.  Japanners zijn trots op hun cultuur en willen graag hun passies delen met buitenlands bezoek en de jongere generaties. Verken  uw favoriete Japanse steden door de ogen van een local en maak uw reis compleet met een van onze excursies in Japan.

Tokyo

Fietsexcursie Tokyo

In Tokyo is er de mogelijkheid om een fietsexcursie te maken om de stad efficiënt te verkennen. Er zijn twee verschillende routes.

Route A
Bij de eerste, kortere route, is er de mogelijkheid om het in de ochtend óf de middag te doen. U maakt een fietstocht over de Kiyosubashi brug en door de Kiyosumi tuin langs het Fukagawa Edo museum, waar u replica’s vindt van huisjes en gebouwen uit de Edo tijd. U fietst via het Kiba park en een aantal tempels naar uw verzamelplaats.

Route B
Met deze tour, langere route, komt u langs veel van Tokyo’s toeristische trekpleisters. De tocht is goed te doen aangezien de route bijna helemaal vlak is. Het is echter wel een lange tocht. De tour begint om 9:00 ’s ochtends bij de beroemde brug van Nihonbashi, het sumo stadion in de Ryogoku wijk richting Asakusa, waar u rond 12:30 pauze zal houden onder het genot van de voor u verzorgde lunch. Hierna fietst u verder naar Ueno park en het koninklijk paleis.

Tijdsduur
Route A: 2,5 uur (van 9:00 tot 11:30 of van 12:30 tot 15:00).
Route B: 6 uur (van 9:00 tot 15:00).

Prijs
Route A: € 70,- per persoon
Route B: € 130,- per persoon

Kosten zijn gebaseerd op twee personen en zijn afhankelijk van het seizoen.

Inbegrepen in de prijs

 • Fietshuur
 • Engelssprekende gids
 • Lunch box met een flesje water

Let op!
Beide excursies zijn populair, dus reserveer de excursie van uw keuze op tijd.

Sumo Training bijwonen

Sumo is een oude worstelvorm van Japanse origine en is een nationale sport. Deze sport heeft zes wedstrijden elk jaar in januari, maart, mei, juli, september en november. Buiten deze wedstrijden om is het ook mogelijk om de worstelaars in actie te zien bij een van hun trainingssessies in authentieke sumostallen.

De regels van sumo zijn best eenvoudig: de worstelaar die ervoor kan zorgen dat de ander de grond buiten de ring aanraakt wint. Een wedstrijd duurt meestal maar enkele seconden, en bijzondere situaties een minuut of meer. Er zijn geen gewichtslimieten of gewichtsklasse in sumo, waardoor het kan gebeuren dat iemand tegenover een tegenstander komt te staan die vele malen groter is dan hijzelf. Daarom is het zo belangrijk voor deze worstelaars om goed te eten en flink aan te komen.

U kunt tijdens de ervaring 1 a 2 uur meekijken met de trainingssessie in Tokyo. U zult onder begeleiding toegang krijgen tot een van de sumo stallen waar echt worstelaars hun dagelijkse trainingsroutine uitvoeren. Aan het einde van de training is er ruimte om een foto te nemen met een van deze sumo worstelaars.

Mocht u graag een authentieke sumo toernooi mee willen maken, informeer dan naar de mogelijkheden bij uw contactpersoon dit kan alleen tijdens de maanden: januari, maart, mei, juli, september en november.

Tijdsduur
De duur van de workshop is ongeveer 1 a 2 uur. Trainingen vinden plaats in de ochtend, het precieze tijdstip verschilt per dag.
Door het wedstrijdschema is het niet mogelijk om een publieke trainingen bij te wonen in maart, juli en november.

Prijs
Deze workshop kost € 75,- per persoon.
Kosten zijn gebaseerd op twee personen en afhankelijk van het seizoen.

Avond Cruise met Kabuki-stijl Dinershow

Het schip waar u vanavond de Tokyo Baai gaat verkennen is gebaseerd op een enorm groot Japans militair schip uit de 17e eeuw. De route van dit schip vaart langs grote highlights van Tokyo, zoals Tokyo Tower, the Rainbow Bridge, Odaiba en nog veel meer. U kunt genieten van deze zichten aan tafel met een meerdere gangen kaiseki diner en onbeperkt drinken.

Na het diner wordt u uitgenodigd om een kabuki-stijl show bij te wonen. Tijdens deze show zullen de acteurs van de groep Wagaku u meenemen in een show die verschillende thema’s van de Japanse cultuur combineert. Zo zult u vermaakt worden met verhalen uit Japanse mythologie en samurai verhalen.

Afhankelijk van uw smaak zijn er drie menu’s beschikbaar. Menu A met 13 gangen en een mix van regionaal eten uit verschillende prefecturen van Japan; van Hokkaido tot Nagasaki. Menu B heeft 9 gangen en bestaat uit een mix van lokale groenten en vlees. Menu C is het vegetarische menu zonder vlees en vis, geliefd wegens het vaardig gebruik van lokale tofu. Bij alle menu zit onbeperkt drinken inclusief alcohol inbegrepen.

Tijdsduur
De cruise duurt ongeveer 2,5 uur en begint om 19:00.
Alle dagen beschikbaar behalve maandagen.

Prijs
Deze tour met menu A: € 110,- euro per persoon.
Deze tour met menu B: € 100,- euro per persoon.
Deze tour met menu C: € 100,- euro per persoon.

Kinderen tot de leeftijd van 11 krijgen €20,- euro korting.

Inbegrepen

 • Diner
 • Entree ticket
 • Show ticket
 • Onbeperkt drinken

Architectuur tour van Ginza

Tokyo is een interessante mix van architectuur – van traditionele tempels tot de modernste warenhuizen. Van authentiek Japans tot buitenlandse geïnspireerd.

Bij deze 3-uur durende tour gaat u de Ginza wijk verkennen in Tokyo. Ginza staat bekend als de buurt waar de laatste mode te halen valt, waar elk belangrijk modemerk wel een huis heeft gevonden. Deze wijk is een van de beste om de mix aan nieuwe en oude stijlen te zien. De Engelssprekende gids zal ervoor zorgen dat u geen enkele kans mist om over deze gebouwen te leren. Vandaag heeft u de kans om plaatsen te bezoeken die afgesloten zijn voor het publiek.

Bij deze tour begint u bij de Tsukiji Hongwanji tempel naast het station. U vervolgt uw bezoek naar het recent gebouwde Kabuki theater (2013) diens traditionele stijl is geinspireerd door voorgaande generaties van theaters. Op loopafstand bevind zich de Nakagin Capsule Toren van de Metabolisme beweging. Hierna in snel tempo langs Nicolas G. Hayek Centrum, Maison Hermes, Tokyu Plaza Ginza, Mikimoto Ginza 2 en het Okuno gebouw. Tot slot brengt u een bezoek een het Ginza 4-Chome Wako gebouw.

Tijdsduur
De workshop duurt 3 uur en is elke dag beschikbaar om 10:00 uur en 13:00 uur.

Prijs
De prijs van deze workshop bedraagt: € 110,- euro.
Kosten zijn gebaseerd op twee personen en zijn afhankelijk van het seizoen.

Duiken of snorkelen bij Izu Oshima Island

De meeste duikplekjes van Japan liggen in het tropische zuiden, bij de vele eilandjes van Okinawa. Dat wil echter niet zeggen dat er bij het hoofdeiland van Japan geen verborgen schoonheden zijn te vinden. Zo is er in de buurt van Tokyo een eiland, Izu Oshima, waar u kunt duiken. Vanaf Tokyo is het ongeveer anderhalf uur met de ferry.

Van juni tot oktober is er een hoge kans om hamerhaaien te spotten vlak langs de kust van Izu Oshima. Zelfs buiten het haaienseizoen zijn er kleurrijke vissen te zien tijdens het duiken of snorkelen.

Prijs:
Halve dag snorkelen: € 65,- per persoon
Hele dag snorkelen inclusief lunch: € 95,- per persoon
Halve dag duiken: € 135,- per persoon.

Kosten zijn gebaseerd op twee personen en afhankelijk van het seizoen.

Dagje weg

TeamLab Borderless Digital Art Museum

Sinds de zomer van 2019 is er in Japan een bijzonder museum geopend die de grenzen verlegen van kunst. Bewandel, verken en ontdek de wereld zonder grenzen in het TeamLab Borderless Digital Art Museum. Het museum kenmerkt zich aan de driedimensionale kunst over ruim 10.000 vierkant meter; a full body experience.

Prijs
De gereserveerde entreetickets voor dit museum bedraagt: € 45,- per persoon.

Ghibli Museum

Net buiten Tokyo vindt u het Ghibli Museum Mitaka. Bij de ingang wordt u verwelkomt door een reuze Totoro die u vast bekend lijkt. Ghibli films zijn zeer geliefd in Japan en recente jaren hebben de verhalen van Ghibli Studios zelfs het internationale publiek bereikt. Voor elke Ghibli fan – of iedereen met interesse in deze films – is een bezoek aan dit fantasierijke park een must.

Het park bestaat uit meerdere delen die ieder gebaseerd zijn op een filmwereld van Ghibli Studios. Ook heeft u hier de mogelijkheid om een sneak-peak te krijgen van de nieuwste projecten.

Prijs
De gereserveerde entreetickets voor dit museum bedraagt € 30,- per persoon.

Tokyo Disneyland/DisneySea

In de hele wereld zijn er 6 Disney World parken. In Tokyo heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Tokyo Disneyland en DisneySea. Disneyland is het park voor de families met wat meer kindvriendelijke attracties tussen al het mooi en wonder terwijl DisneySea wat meer gewaagdere attracties biedt.

Prijs
De entreetickets voor het park zijn afhankelijk van het seizoen, informeer bij uw contact persoon naar de huidige prijzen.

Wilt u graag een bezoekje brengen aan Tokyo Disney maar is het moeilijk in de planning op te nemen? Overweeg een avond ticket waarmee u toegang krijgt tot het park van 6 uur tot 10 uur.

Kyoto

Fietsexcursie Arashiyama

Met deze begeleide fietstocht fietst u langs de must-see plaatsen van Kyoto helemaal tot het bamboebos Arashiyama. Het is mogelijk om de tocht óf in de ochtend, óf in de middag te maken. U vertrekt met een Engelssprekende gids vanaf de Kinkakuji tempel. Dit is een prachtige boeddhistische tempel bekleed met bladgoud, waar ook prachtige tuinen bij gelegen zijn.

Vanaf hier begint u met fietsen, de eerste stop zal de Ryoanji tuin zijn. Deze tuin bestaat uit filosofische rotsen die geplaatst zijn om vrede te reflecteren en uit te stralen. Hier kunt u tot rust komen voordat u langs de Hirosawa vijver fietst. Deze vijver wordt bewaakt door de stenen Boeddha beeldjes die zich dichtbij de vijver bevinden. Al snel verandert de omgeving van open terrein naar de hoge bamboe bomen van Arashiyama. U rijdt tot slot over de Togetsukyo brug die ooit uitsluitend was bedoeld voor adel. Vandaag is het een mooie plek voor selfies met de natuur van Arashiyama op de achtergrond.

Afhankelijk van het weer kan deze tour ook omgezet worden in een wandeltour.

Tijdsduur
De duur van de excursie is ongeveer 3,5 uur.
Ochtend mogelijkheid: van 9:30 tot 13:00.
Middag mogelijkheid: van 13:30 tot 17:00.

Prijs
De prijs voor deze excursie bedraagt: € 160,- per persoon gebaseerd op twee personen.
Prijzen zijn afhankelijk van het seizoen.

Inbegrepen in de prijs

 • Fietshuur
 • Engelssprekende gids
 • Fietskaart met de route

Fietsexcursie Kyoto

In Kyoto zijn er twee mogelijke routes om te fietsen. Bij de kortere route bezoekt u verschillende leuke wijken in Kyoto, zoals bijvoorbeeld de Gion wijk waar u mooie foto’s kunt maken. U fiets door naar de Chion-in tempel die daar niet ver vandaan ligt. Maruyama Park en de Nene no Michi Road zijn natuurlijk plekken die niet mogen ontbreken aan uw fietstocht.

Bij de langere route bezoekt u de bovenstaande plaatsen plus een aantal culturele bezienswaardigheden in Kyoto. Zoals de Heian Jingu tempel met de prachtige omliggende tuin. Bij de langere route zit ook een bezoek aan een Japans theehuis inbegrepen waar u de verkorte versie van een traditionele theeceremonie kunt mee maken.

Tijdsduur
Kortere route: 1,5 uur
Langere route inclusief theeceremonie: 3,5 uur.

Prijs
Kortere route: € 40,- per persoon
Langere route: € 70,- per persoon

Kosten zijn gebaseerd op twee personen en zijn afhankelijk van het seizoen.

Inbegrepen in de prijs

 • Fietshuur
 • Engelssprekende gids
 • Entreegelden van genoemde locaties
 • Verzekering in geval van schade aan de fiets
 • Theeceremonie inclusief bij de lange fiets route

Osaka

Fietsexcursie Osaka

Een leuke manier om Osaka te verkennen is per fiets met een Engelssprekende gids. In Osaka zijn er twee mogelijkheden voor fiets routes.

De eerste, kortere route, neemt u langs de Dotonbori wat een hele beroemde plek is voor leuke foto’s, de Kuromon Markt oftewel de ‘keuken van Osaka’, Denden Town waar veel pop cultuur gerelateerde goederen te koop zijn en tot slot Shin Sekai. Shin Sekai is een levendige buurt in down town Osaka waar u na de fietstocht kan genieten van lokale, traditionele gerechten.

Bij de tweede, langere route, ligt de nadruk meer op natuur en historie. U begint met een fietstocht langs de rivier naar het kasteel van Osaka. Hier maakt u een korte stop waarna u doorrijdt naar Dotonbori. De Shitennouji Tempel en de Isshinji Tempel staan daarna op de agenda en zijn heel indrukwekkend door het grote bouwwerk. Na uw tempelbezoek rijdt u door naar de keuken van Osaka: de grote Kuromon Markt. Hier wordt dan ook een iets langere stop gemaakt om van al het eten te kunnen genieten. U sluit de dag af door een bezoek aan de Denden Town en eindigt bij Shin Sekai.

Tijdsduur
Kortere route: 1,5 uur
Langere route: 3,5 uur.

Prijs
Kortere route: € 40,- per persoon
Langere route: € 70,- per persoon

Kosten zijn gebaseerd op twee personen en zijn afhankelijk van het seizoen.

Inbegrepen in de prijs

 • Fietshuur
 • Engelssprekende gids
 • Entreegelden van genoemde locaties
 • Verzekering in geval van schade aan de fiets

Universal studios

Bent u een echte fan van Harry Potter? Of is een classic zoals Jaws meer uw ding? In Osaka Universal Studios komen sommige van uw favoriete films tot leven in leuke attracties voor jong en oud.

Het park is onderverdeeld in verschillende zones zoals: The Wizading World of Harry Potter, Jurassic World, Universal Wonderland, New York, Jaws en Minion World.

Het park is zeer geliefd wegens de realistische nagemaakte Harry Potter kasteel waar ook authentieke boterbier te proberen is net als vele andere producten van de magische wereld. Koop hier ook uw eigen toverstok. Universal Studios laat in de middag ook hun dinosaurus van Jurassic World een rondje doen om hun benen te strekken.

Tip: Bezoek de Harry Potter wereld in de avond, de belichting maakt het geheel net wat meer magisch.

Prijs
1-daagse pas vanaf € 80,- per persoon.
2-daagse pas vanaf € 155,- per persoon.
De entreetickets voor dit park zijn afhankelijk van het seizoen,

Bergwandeling Mount Koya

Choishi Weg is een weg van ongeveer 24 kilometer rijk aan boeddhistische traditie en historie zoals een oud, heilig pelgrims pad naar Mount Koya. U gaat deze weg naar Koyasan bewandelen met een lokale, Engelssprekende gids.

Highlights

 • Bezoek historische tempels zoals Jison-In en Nyutsuhime
 • Bewandel het pelgrims pad Choishi Michi
 • Leer over het lokale leven van bewoners en monniken met hun eeuwenoude tradities.
 • Een lekkere picknick lunch met een mooi uitzicht over Koyasan.

De Choishi-Michi begint bij de Jison-In tempel om 9 uur ’s ochtends. U ontmoet bij het eerste paaltje die in de Japanse karakters het begin van het pad wijst voor alle pelgrims die deze tocht voor u hebben gemaakt.

Tijdens de wandeling van meer dan 6 uur loopt u door de rijke natuur en verschillende soorten bossen, van bamboe tot naaldbomen, en langs prachtige landschappen uniek tot Japan. U loopt langs bossen, bergen, kleine oude dorpjes, rijstvelden, kleine tempeltjes en rijstvelden.

Tijdsduur
Deze wandeling duurt 6 tot 8 uur, wegens de tijdsduur van de wandeling is het raadzaam om een extra overnachting bij Mount Koya in de reis op te nemen. Informeer naar de mogelijkheden bij uw contact persoon.

Prijs
De prijs van deze excursie bedraagt: € 95,- per persoon.
Kosten zijn gebaseerd op twee personen en afhankelijk van het seizoen.

Hiroshima

Fietsexcursie Hiroshima

Hiroshima staat voornamelijk bekend als een van de enige twee steden waar ooit een atoombom is gebruikt. Door de bom bestaat Hiroshima voornamelijk uit moderne gebouwen. Maar Hiroshima is niet alleen een museum met een tragisch verleden maar ook een stad vol leven, cultuur en natuurlijk overheerlijk streetfood. Om deze stad te verkennen per fiets hebben we twee fietsroutes door de stad.

Route A:
De eerste route is een mix van een foodtour en een fietsexcursie. U begint de dag met onigiri rijstballen en een kopje groene matcha thee. Na dit snelle ontbijt pakt u de fiets en vertrekt u richting the Atomic Bomb Dome. U krijgt de tijd om deze bijzondere plaats te verkennen en krijgt een korte uitleg hierbij. Dichtbij de dome is een cafétje waar u van verse smoothies kan genieten gepaard met Manju snoepjes gevolgd door Hiroshima stijl Okonomiyaki. Na deze stop eindigt u bij Hiroshima Peace Memorial Park.

Route B:
Bij de tweede route ligt de focus minder op eten maar meer op de stad zelf, u bezoekt dan ook meer plaatsen. U begroet uw gids aan gaat op pad langs een gezellig staat onderweg naar het centrum van Hiroshima. U komt hierbij langs een van de weinige architecturen die de atoombom heeft overleefd. Hierna vertrekt u naar het Peace Park en Atomic Bomb Dome. Na een pauze maakt u een bezoek aan de Gokoku Shrine en het kasteel van Hiroshima. Met de fietsen geparkeerd maakt u een korte wandeling door de vredige Shukkei-en Japanse tuin. Tot slot fiets u langs de Memorial Kathedraal en eindigt u deze route in de trendy winkelstraat Namiki-dori.

Tijdsduur
Bovenstaande tours duren beiden ongeveer 3 uur. Beiden tours zijn gepast voor beginners omdat 90% van de route over vlak terrein is.
Route A: ongeveer 10 kilometer
Route B: ongeveer 18 kilometer.

Prijs
Route A inclusief al het benoemde eten: € 85,- per persoon.
Route B: € 65,- per persoon.
Prijzen zijn gebaseerd op twee personen en zijn afhankelijk van het seizoen.

Nagasaki

Slagschipeiland Hashima

De officiële naam van dit eiland is Hashima, maar het wordt ook wel Gunkanjima genoemd, wat ‘’battleship island’’ betekend in het Japans. Deze naam heeft het verdiend omdat tot 1974 dit de plek was met de meeste inwoners per vierkante meter, ter wereld. Het huisvestigde namelijk 5000 inwoners, terwijl het eiland maar 480 meter lang en 150 meter breed is. De  inwoners werkte in de kolenmijnen, waar het eiland voor diende. Omdat dit inwoneraantal zo groot was bouwde men in de hoogte en was elk plekje op het eiland benut. Het ziet er daarom dus net uit als een ‘’battleship’’.

Tegenwoordig is het eiland verlaten en wonen en werken er geen mensen meer. Het wordt alleen nog gebruikt als bestemming voor uitstapjes of excursies.

Let op!

 • In geval van extreme weersomstandigheden of hoge golven is het mogelijk dat deze excursie niet door kan gaan of dat de boot niet kan aanmeren aan het eiland Hashima.
 • De excursie is helaas niet beschikbaar met een Engelssprekende gids, er zijn alleen Japanse gidsen beschikbaar. Er zijn wel Engelse audiotours beschikbaar.

Tijdsduur
De duur van de excursie is ongeveer drie uur.

Prijs
Volwassenen: € 50,- per persoon
Kinderen (t/m 13 jaar): € 25,- per persoon

Kosten zijn gebaseerd op twee personen en afhankelijk van het seizoen.

Japan Tokyo Mount Fuji
japan tokyo skyline
Tokyo Avondcruise Dinershow
Tokyo Avondcruise Dinershow Boot Excursie
Izu Oshima Duiken Hamerhaai
japan tokyo sumo worstelaars
Japan Tokyo Teamlab Borderless blog
Arashiyama Kyoto Fietstocht Excursie
Arashiyama Kyoto Fietstocht
japan osaka winkel
japan mount koya pelgrims
Hiroshima Fietstocht
Hiroshima Fietstocht Excursie
japan nagasaki hashima 3
ikipedia Japan iki Travels