Pelgrimstocht Kumano, 5 dagen

Al eeuwen lopen pelgrims door de grillige bossen ten zuiden van Mount Koya. Wij hebben hiervan het mooiste stukje in het zuidelijke Kumano uitgekozen. Deze authentieke route loopt door een overweldigende natuur langs zowel Shinto schrijnen als Boedistische tempels.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Japan wandeltochten iki Travels pelgrimtocht bouwsteen

5 Daagse pelgrimstocht door de ruige bergen van het Kii schiereiland.

Een paar honderd kilometer ten Zuiden van Kyoto en Osaka bij het plaatsje Takajiri begint u aan de wandeltocht door het prachtige natuurgebied. Onderweg overnacht u in de oude herbergen (minshuku’s, een soort bed en breakfast in Japanse stijl) die vaak door families worden gerund. Bij deze minshuku’s zit naast het ontbijt ook het diner inbegrepen. De laatste nacht verblijft u in een oud Boeddhistisch tempelcomplex op de berg Koya. Uw bagage hoeft u tijdens de wandelingen niet zelf mee te slepen, deze wordt voor u vervoerd naar uw volgende overnachtingsplek. De mix van de overweldigende natuur en de bijna mystieke tempels en heiligdommen maakt deze tocht zeer de moeite waard.

Heilige plaatsen van Kumano verbonden door pelgrimroutes diep in de Kii bergketens

Diep verborgen in de bergen liggen de drie heilige plaatsen Kumano Sanzen, Koyasan en Yoshino & Omine. De plaatsen en de spectaculaire routes die hen verbinden staan sinds 2004 op de wereld erfgoedlijst van de Unesco. Al eeuwenlang wordt het enorme natuurgebied met zijn prachtige bergen, de ruige kustlijn, de gigantische oude bomen, watervallen en rivieren met ontzag vereerd door de Japanse bevolking. Het gebied wordt beschouwd als de plek waar de Goden leven en wonen en er ontstonden heilige plaatsen met Shinto heiligdommen.

Dag 1 – De Nakahechi route

De tocht die u gaat maken is de Nakahechi ofwel de Keizerlijke route. In de 10e eeuw startte de Keizerlijke familie de traditie om met hun gevolg vanuit Kyoto deze pelgrimstocht te maken naar de heilige plaatsen. Op de eerste dag loopt u van Takijiri-oji naar Takahara (4 kilometer). De paden door de bergen zijn vaak onverhard en zitten er flinke beklimmingen en afdalingen op de route. In Takahara bevindt zich het Kumano-jinja heiligdom, één van de oudste gebouwen op de route. In de omgeving staan gigantische kamferbomen en vanuit het dorpje heeft u prachtig uitzicht op de Hatenashi bergketen.

De eerste dag duurt de tocht ongeveer 2 uur en u overnacht in een minshuku in het dorp. Het eten is hier heerlijk en het buitenbad met heet bronwater zeer ontspannend voor uw voeten.

Dag 2 – Pelgrimstocht op een paard en een koe

De volgende dag gaat u een trek maken van 13 km die ongeveer 5 uur (zonder pauzes) duurt. Van Takahara loopt u naar Nonaka. Onderweg komt u over de Hashiori pas met een klein standbeeld van Kazan, een van de eerste keizers die de pelgrimstocht ondernam. Hij zat echter wel op een paard en een koe en hoefde niet te lopen. Gelukkig heeft u voor onderweg in ieder geval een lunchbox meegekregen om het energieniveau op peil te houden. Aan het eind van tocht kunt u uitrusten bij de Nonaka-no-Shimizu hete bron bij het Toganoki-jaya theehuis. U overnacht weer in een traditionele minshuku en geniet van een heerlijk diner met lokale gerechten.

Dag 3 – Overnachten in oude Japanse herbergen

Deze dag vertrekt u op tijd voor de tocht van ruim 20 kilometer die een volle dag duurt. Bij de Kobiro-Toge pas gaat het pad de bossen in en volgen er nog een hele serie passen. Uiteindelijk arriveert u bij de Iwagami-oji Schrijn, het hoogste punt op deze route. Het pad volgt een beekje waar u een standbeeld van Jakata Jizo tegenkomt. Hij beschermt u tegen slechte geesten die erop uit zijn u moe te maken, heel handig zo halverwege deze dag.

Na een lange afdaling komt u aan in Yunomine Onsen. Vandaar gaat de route verder via bospaden en kleine dorpjes op bergtoppen met prachtig uitzicht. Uiteindelijk na een lange afdaling langs rijstterrassen en theeplantages arriveert u bij de Kumano Hongu Taisha, het doel van uw reis. Het terrein van dit Shinto heiligdom is omringd door gigantische cederbomen en cipressen. Het onbewerkte hout waar de paviljoenen van zijn gemaakt (zonder een spijker of schroef) mixt prachtig met de omringende natuur zodat het lijkt of de gebouwen zo uit de heilige grond zijn gegroeid. Ofschoon de paviljoens regelmatig zijn getroffen door brand en overstromingen is de architectuur al ruim 800 jaar hetzelfde.

U overnacht in Yunomine Onsen, een gehucht van oude minshuku’s met hete waterbronnen diep weg gestoken in een smal dal midden in de ruige bergen. De bronnen werden 1800 jaar geleden ontdekt en vormen al ruim 1000 jaar een onderdeel van de pelgrimtradities. Vele pelgrims blijven hier liever langer dan een nacht.

Dag 4 – Kobo Daishi, oprichter van het Shingon Boeddhisme

De laatste dag kunt u de voeten laten rusten. Een prachtige tocht met de bus van vijf uur brengt u naar Mount Koya. Halverwege de tocht is er een lunchpauze van ruim anderhalf uur. Tegen 17.00 uur arriveert u op de berg Koya met het heilige Shingon Boeddhistische tempelcomplex waar u overnacht. Het complex dateert uit 816 en is opgericht door de hogepriester Kukai, beter bekend als Kobo Daishi. Hij was niet alleen de oprichter van het Shingon Boeddhisme maar ook dichter, ingenieur, schilder en – zo zegt men – de uitvinder van de kana-karakters van het Japanse schrift. Het boeddhistische complex is één van meest heilige plekken van Japan en is omringd door gigantische 500 jaar oude bomen. Daartussen verspreid liggen meer dan 300.000 grafstenen. Het geeft de plaats een spirituele atmosfeer.

Dag 5 – Mount Koya

In de ochtend woont u de ochtenddienst bij van de monniken en eet u, net als zij, een vegetarische maaltijd om de dag te beginnen. Gedurende de rest van de ochtend kunt u de vele beroemde tempels op Mount Koya bezichten. Aan het eind van de middag vervolgt u uw reis door het mooie Japan.

De prijs voor deze 5 daagse tocht is € 580,– per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen variëren.

De prijs is inclusief :
– Drie overnachtingen in traditionele minshuku’s.
– Een overnachting in tempel op Mount Koya.
– Vier keer ontbijt, vier keer diner en twee keer lunch.
– Instructies en informatiepakket.
– Vervoer van bagage.
– De bus Yunomine Onsen naar Mount Koya

Exclusief:
– Transport per locale bus.
– Gids en/of entreegelden.
– Overige maaltijden.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Kumano rivier met onsen Japan
Kumanobos Pelgrimstocht
Kumano poort kersenbloesems
Kumano pelgrimstocht waterval
Kumano tempel Japan
Mt Koya
Mt Koya Beeld Japan
Mt Koya Beeldjes Japan