Wandeltocht Shinetsu trail, 4 dagen

Aan de voet van Mount Madarao begint u aan de Shinetsu trail wandeltocht door het prachtige natuurgebied. De natuur langs de Shinetsu trail is gezegend met een rijk ecosysteem gevoed door bossen vol met Japanse beuken. Onderweg overnacht u in de lokale herbergen (minshuku’s, een soort bed en breakfast in Japanse stijl) die vaak door families worden gerund. Bij deze minshuku’s zit naast het ontbijt ook diner inbegrepen. De mix van prachtige uitzichten en overweldigende natuur maakt deze tocht zeer de moeite waard.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Japan reis wandeltocht Shinetsu trail iki Travels

4 daagse wandeltocht over de Shinetsu trail

1000 meter boven het zeeniveau en door de Sekida bergketen loopt de 80 km lange Shinetsu trail. Deze weg verbindt de Nagano en Niigata prefecturen met elkaar en is daardoor één van de langste wandelpaden van Japan. De route werd aanvankelijk gebruikt voor de handel in zout en gedroogde vis uit Nagato. En raapzaadolie en Uchiyama-shi (Japans papier) uit Nagano.

Dag 1 – van Mt. Madarao naar het Akaike meer (8,5 km – 6 uur)

U begint de wandeling aan de voet van Mt. Madarao. Op een heldere dag kunt u een glimp opvangen van de Sekida Mountains. Vanaf de Manzaka Gap heeft u één van de mooiste uitzichten op de hele Shinetsu Trail. Onderweg naar de top van Mt. Hakamadake trekt u door een prachtig bos van Japanse beuken. De top is een grote open vlakte, een prima plek om te lunchen. Na de lunch daalt u af richting het Akaike meer, onderweg komt u verschillende pagoda’s tegen. Vanaf het Akaike meer wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Dag 2 – van het Akaike meer naar Wakui (10,7 km – 6 uur)

Na het ontbijt met de auto terug naar het Akaike meer waar uw tocht naar Wakui begint. U loopt door het waterrijke Numanohara gebied waar het in de lente vol staat met bloemen. Het Nozari meer biedt prachtige reflecties op het water van de Madarao berg en de Myoko berg. Vanaf de top van de Kenashi berg heeft u mooi uitzicht op het Iiyama bassin, dit is tevens een goeie plek om te lunchen. Onderweg passeert u meerdere bronwater punten waar u wat kunt drinken. De dag eindigt bij Wakui.

Dag 3 – van Wakui naar Hotokegamine Tozanguchi (12,7 km – 7 uur)

Na het ontbijt wordt u met de auto teruggebracht naar Wakui. Onderweg passeert u het Sobu meer met een kleine tempel bij het water. Mt. Kuroiwa is een Japans natuurmonument waar verschillende soorten vlinders en kikkers huizen. In het prachtige beukenbos is een uitkijkpunt over het Iiyama Basin. U vervolgt de tocht door het bos en over verschillende beekjes, waarna u arriveert in Hotokegamine Tozanguchi.

Dag 4 – Togari onsen

Niet ver van uw accommodatie zijn verschillende onsen (warmwaterbronnen), waar u nog wat kunt ontspannen na 3 dagen wandelen of u neemt de boemeltrein voor een mooie tocht naar de volgende bestemming bijvoorbeeld Yudanaka of Matsumoto.

Deze bouwsteen is te verlengen tot een 7 daagse bouwsteen met een 6 daagse Shinetsu trail wandeltocht.

Prijs van deze reis:

De prijs voor deze 4 daagse wandeltocht over het Shinetsu pad is € 380,- per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen varieren. De prijs is inclusief : drie overnachtingen inclusief ontbijt en diner.

Japan reis wandeltocht Shinetsu trail iki Travels
Japan reis wandeltocht Shinetsu trail iki Travels
Japan reis wandeltocht Shinetsu trail iki Travels
Japan reis wandeltocht Shinetsu trail iki Travels
Japan reis wandeltocht Shinetsu trail iki Travels