Wandeltocht Shinetsu trail, 4 dagen

Aan de voet van Mount Madarao begint u aan de Shinetsu trail wandeltocht door het prachtige natuurgebied. De natuur langs de Shinetsu trail is gezegend met een rijk ecosysteem gevoed door bossen vol met Japanse beuken. Onderweg overnacht u in de lokale herbergen (minshuku’s, een soort bed en breakfast in Japanse stijl) die vaak door families worden gerund. Bij deze minshuku’s zit naast het ontbijt ook diner inbegrepen. De mix van prachtige uitzichten en overweldigende natuur maakt deze tocht zeer de moeite waard.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Japan reis wandeltocht Shinetsu trail iki Travels

4 daagse wandeltocht over de Shinetsu trail

1000 meter boven het zeeniveau en door de Sekida bergketen loopt de 80 km lange Shinetsu trail. Deze weg verbindt de Nagano en Niigata prefecturen met elkaar en is daardoor één van de langste wandelpaden van Japan. De route werd aanvankelijk gebruikt voor de handel in zout en gedroogde vis uit Nagato. En raapzaadolie en Uchiyama-shi (Japans papier) uit Nagano.

Dag 1 – van Mt. Madarao naar het Akaike meer (8,5 km – 6 uur)

U begint de wandeling aan de voet van Mt. Madarao. Op een heldere dag kunt u een glimp opvangen van de Sekida Mountains. Vanaf de Manzaka Gap heeft u één van de mooiste uitzichten op de hele Shinetsu Trail. Onderweg naar de top van Mt. Hakamadake trekt u door een prachtig bos van Japanse beuken. De top is een grote open vlakte, een prima plek om te lunchen. Na de lunch daalt u af richting het Akaike meer, onderweg komt u verschillende pagoda’s tegen. Vanaf het Akaike meer wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Dag 2 – van het Akaike meer naar Wakui (10,7 km – 6 uur)

Na het ontbijt met de auto terug naar het Akaike meer waar uw tocht naar Wakui begint. U loopt door het waterrijke Numanohara gebied waar het in de lente vol staat met bloemen. Het Nozari meer biedt prachtige reflecties op het water van de Madarao berg en de Myoko berg. Vanaf de top van de Kenashi berg heeft u mooi uitzicht op het Iiyama bassin, dit is tevens een goeie plek om te lunchen. Onderweg passeert u meerdere bronwater punten waar u wat kunt drinken. De dag eindigt bij Wakui.

Dag 3 – van Wakui naar Hotokegamine Tozanguchi (12,7 km – 7 uur)

Na het ontbijt wordt u met de auto teruggebracht naar Wakui. Onderweg passeert u het Sobu meer met een kleine tempel bij het water. Mt. Kuroiwa is een Japans natuurmonument waar verschillende soorten vlinders en kikkers huizen. In het prachtige beukenbos is een uitkijkpunt over het Iiyama Basin. U vervolgt de tocht door het bos en over verschillende beekjes, waarna u arriveert in Hotokegamine Tozanguchi.

Dag 4 – Togari onsen

Niet ver van uw accommodatie zijn verschillende onsen (warmwaterbronnen), waar u nog wat kunt ontspannen na 3 dagen wandelen of u neemt de boemeltrein voor een mooie tocht naar de volgende bestemming bijvoorbeeld Yudanaka of Matsumoto.

Deze bouwsteen is te verlengen tot een 7 daagse bouwsteen met een 6 daagse Shinetsu trail wandeltocht.

Prijs van deze reis:

De prijs voor deze 4 daagse wandeltocht over het Shinetsu pad is € 380,- per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen varieren. De prijs is inclusief : drie overnachtingen inclusief ontbijt en diner.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Japan reis wandeltocht Shinetsu trail iki Travels
Japan reis wandeltocht Shinetsu trail iki Travels
Japan reis wandeltocht Shinetsu trail iki Travels
Japan reis wandeltocht Shinetsu trail iki Travels
Japan reis wandeltocht Shinetsu trail iki Travels